Маринований перець з медом на зиму: рецепт незвичайної заготовки

29 липня 2020, 10:24
Готуємо солодкий перець з цибулею в пряному медовому маринаді

Перець в меду на зиму

Яскравий салат на зиму з солодкого перцю з цибулею має оригінальний смак завдяки додаванню меду. Це апетитна самостійна закуска і відмінне доповнення до м'яса і гарнірів.

Перець для заготовки потрібно брати м'ясистий, червоного або жовтого кольору, а цибулю – білу і молоду. За бажанням в салат можна додати кілька бутонів сушеної гвоздики.

Реклама

Медовий перець на зиму

Перець в меду на зиму

Час приготування:

Реклама
  • 30 хвилин

Калорійність:

  • 51 ккал на 100 г

Складові:

  • Перець болгарський – 1 кг
  • Білий молода цибуля – 1-2 шт.

Читайте також:

Реклама

Для маринаду:

  • Олія – 1 склянка
  • Оцет – 1 склянка
  • Мед – 1 склянка
  • Перець духмяний – 3 горошини
  • Перець чорний – 3-5 горошин
  • Лист лавровий – 2 шт.

Дивіться відео, як правильно зберігати цибулю вдома:

Спосіб приготування:

  1. Болгарський перець помийте, видаліть насіння, м'якоть наріжте великими шматками.
  2. Цибулю очистіть і наріжте півкільцями.
  3. Змішайте олію, оцет, мед, лавровий лист, чорний і запашний перець і все закип'ятіть.
  4. Перець і цибулю покладіть в киплячий маринад. Варіть протягом 5 хвилин.
  5. Розкладіть по банкам. Залийте маринадом.

Скільки стерилізувати банки з перцем

Стерилізують банки 0,5 л – 7 хвилин, 1 л – 12 хвилин, 3 л – 25 хвилин.

Нагадаємо, раніше ми ділилися рецептами лечо на зиму, а також писали, як замаринувати гострий перець по-грузинськи.