Кращий рецепт супу з сушених білих грибів

22 листопада 2018, 17:40
Такий суп дуже простий у приготуванні, але це ніяк не відбивається на його смаку

Грибний суп з макаронами. Фото: receptam.net

Дуже насичений і ароматний суп для любителів білих грибів. Подавайте його до столу разом з часниковими грінками з білого хліба. 

Суп із сушених грибів 

Реклама

Складові: 

  • Сушені білі гриби – 100 г
  • Ріпчаста цибуля – 1 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Курячі стегенця – 2 шт.
  • Макарони орзо (за формою як рис, або інші дрібні) – 2-3 ст.л.
  • Вершкове масло – 1-2 ст.л.
  • Сіль за смаком
  • Чорний мелений перець – за смаком
  • Зелень (кріп, петрушка) – для подачі

Рецепт приготування: 

Реклама
  1. Сухі гриби попередньо заливаємо окропом і відставляємо приблизно на 2 години, потім воду зливаємо, гриби промиваємо під проточною водою і знову заливаємо окропом ще на 30 хвилин.
  2. Ріпчасту цибулю очищуємо і розрізаємо на дві половини. Одну частину дрібно рубаємо, а другу залишаємо для бульйону. Очищену моркву нарізаємо тонкими кільцями.
  3. З двох курячих стегенець, з додаванням половини цибулини і моркви, варимо бульйон. По готовності викидаючи половину цибулини, виймаємо стегенця, позбавляємося від кістки і шкурки, розбираємо руками м'ясо і знову відправляємо в бульйон.
  4. Гриби нарізаємо тонкими смужками і разом з подрібненою цибулею обсмажуємо до золотавого кольору на вершковому маслі.
  5. У бульйон відправляємо гриби з цибулею і доводимо до кипіння. Додаємо 2-3 ст.л орзо, сіль, перець за смаком і варимо на середньому вогні ще 15 хвилин.

Нагадаємо, раніше ми писали, чому не можна давати лісові гриби дітям. Сайт "Сьогодні" також ділився рецептом овочевої ікри з опеньками. Крім цього, ми розповідали, як зварити соус із сушених білих грибів.

Дивіться відео, як не отруїтися лісовими грибами: