Телеведучий Григорій Герман варить юшку з сушених білих грибів з картоплею та лавровим листом, і заправляє її соусом, схожим на бешамель. Виходить дуже смачно, ситно і ароматно.
Грибна юшка по-карпатськи
Складові:
- Гриби білі сушені – 50 г
- Морква – 1 середня
- Цибуля ріпчаста – 1 середня
- Картопля – 2 шт. середніх
- Лавровий лист – 1 шт.
- Борошно – 3-4 ст. ложки
- Сметана – 200 г
- Сіль, цукор, перець
Рецепт приготування:
- Замочуємо гриби години на три. Потім цю феноменально ароматну рідину (разом з грибами) відправляємо в каструлі на вогонь.
- Поки відвар закипає – ріжемо кубиками цибулю, соломкою моркву. Великими кубиками – картоплю. Робимо зажарку з цибулі і моркви.
- Відправляємо картоплю в грибний відвар, варимо 10 хвилин. Додаємо в каструлю зажарку. Відварюємо до готовності картоплі.
- На сухій сковороді, постійно помішуючи, обсмажуємо борошно до жовтуватого кольору. Даємо охолонути. Ретельно перемішуємо зі сметаною. Виходить борошняна паста середньої густини.
- Акуратно вводимо борошняну пасту в грибну юшку. Солимо, перчимо. При бажанні рубаємо кріп і посипаємо зверху.
Нагадаємо, раніше ми писали, чому не можна давати лісові гриби дітям. Сайт "Сегодня" також ділився рецептом овочевої ікри з опеньками. Крім цього, ми розповідали, як зварити соус із сушених білих грибів.
Дивіться відео, як не отруїтися лісовими грибами:
Складові