Головна Сьогодні

Найкращий суп для осені: карпатська грибна юшка від Григорія Германа

Ведучий шоу "Свекруха чи невістка" розповів, як приготувати ароматний грибний суп

Телеведучий Григорій Герман варить юшку з сушених білих грибів з картоплею та лавровим листом, і заправляє її соусом, схожим на бешамель. Виходить дуже смачно, ситно і ароматно.

Грибна юшка по-карпатськи

Складові:

  • Гриби білі сушені – 50 г
  • Морква – 1 середня
  • Цибуля ріпчаста – 1 середня
  • Картопля – 2 шт. середніх
  • Лавровий лист – 1 шт.
  • Борошно – 3-4 ст. ложки
  • Сметана – 200 г
  • Сіль, цукор, перець

Рецепт приготування:

  1. Замочуємо гриби години на три. Потім цю феноменально ароматну рідину (разом з грибами) відправляємо в каструлі на вогонь.
  2. Поки відвар закипає – ріжемо кубиками цибулю, соломкою моркву. Великими кубиками – картоплю. Робимо зажарку з цибулі і моркви.
  3. Відправляємо картоплю в грибний відвар, варимо 10 хвилин. Додаємо в каструлю зажарку. Відварюємо до готовності картоплі.
  4. На сухій сковороді, постійно помішуючи, обсмажуємо борошно до жовтуватого кольору. Даємо охолонути. Ретельно перемішуємо зі сметаною. Виходить борошняна паста середньої густини.
  5. Акуратно вводимо борошняну пасту в грибну юшку. Солимо, перчимо. При бажанні рубаємо кріп і посипаємо зверху.

Нагадаємо, раніше ми писали, чому не можна давати лісові гриби дітям. Сайт "Сегодня" також ділився рецептом овочевої ікри з опеньками. Крім цього, ми розповідали, як зварити соус із сушених білих грибів.

Дивіться відео, як не отруїтися лісовими грибами:

Складові

Всі подробиці в спецтемі Осіннє меню

Підпишись на наш telegram

Лише найважливіше та найцікавіше

Підписатися
Читайте Segodnya.ua у Google News
Джерело: Сьогодні

Новини партнерів

Популярні статті

Новини партнерів

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти