Лайфхаки від Джеймі Олівера – 17 важливих підказок для смачної їжі

2 серпня 2021, 10:57
Підкреслять смак м'яса трохи абрикосів, які ви додасте під час смаження, аромат смаженої риби розкриє копчений бекон, а найм'якіші та найсмачніші баклажани будуть, якщо готувати їх на парі

Джеймі Олівер назвав 17 лайфхаків для смачної їжі

Звісно, у кожного з нас є свої особисті правила, як приготувати будь-який продукт ідеально і розкрити його потенціял у готовій страві. Але, як з'ясувалося, вчитися готувати смачно треба завжди. І чому б не дізнатися, як це робить Джеймі Олівер, у професіоналізмі якого сумніватися не доводиться. Отже, ми знаємо 14 лайфхаків, як можна заощадити на кухні , тепер – 17 важливих підказок, як приготувати насправді смачну їжу. Плануєте пікнік? Тоді тут дізнаєтеся, в яких магазинах купити продукти за вигідними цінами. Якщо ви плануєте відпустку останнього місяця літа, шукайте ідеї в нашому календарі, як провести її цікаво.

М'ясо

Реклама

Як приготувати смачний стейк на грилі

Збираючись смажити соковитий стейк, обваляйте м'ясо в борошні для того, щоб утворилася рум'яна скоринка.

Абрикоси, додані під час смаження м'яса, додадуть йому незвичайні відтінки смаку.

Реклама

Від зайвої жирності страву врятує ананас. Сміливо додавайте його до м'яса: це прекрасне поєднання.

Для додання аромату диму курці додайте трохи бекону.

Читайте також:

Реклама

Риба

Перед смаженням натріть рибу олією, сковороду змащувати не обов'язково

Перед смаженням або запіканням риби натріть м'ясо олією, а посуд не змащуйте.

Перед викладанням риби на решітку гриля натріть шматок сіллю, тоді риба не прилипне.

Коли смажите рибу, покладіть на неї шматочок жирного копченого бекону. Так вона стане ароматніше.

Читайте також:

Овочі

Баклажани вийдуть максимально смачними, якщо готувати їх на парі

Якщо ви подаєте до столу картоплю, подрібнену зелень додайте вже після її термічної обробки.

Щоб запах смаженої цибулі не зіпсував повітря в усьому домі, додайте в неї трохи солі та смажте овоч на повільному вогні.

Якщо ваше страва вимагає перцю чилі, очистіть його від насіння і промийте у воді, щоб зменшити гостроту.

Буряк варіть у несолоній воді. Додавання солі не тільки збільшить час приготування, а й зробить овоч жорстким.

Найшвидший спосіб приготувати баклажани – на парі. Більш того, вони виходять м'якими і смачними.

Відварну картоплю для салату ріжте гарячою.

При подрібненні часнику скористайтеся трюком: спочатку подрібніть зубчик ножем, потім посоліть і притисніть.

Десерти

Дієтологи рекомендують зефір, як саму безпечну солодкість

Яйця з цукром для бісквіта або іншої випічки Джеймі Олівер радить збивати над паровою банею.

Для того, щоб цитрусові віддали максимум соку, нагрійте їх, а потім, натискаючи, розкачайте по столу.

Апельсин прекрасно розкриває смак шоколадного соусу. Експериментуйте з цими інгредієнтами при приготуванні десертів.

З відео дізнаєтеся, як приготувати ніжний сир халумі на мангалі.

Тут знайдете 9 лайфхаків для тих, хто поки не сильний в шашлику і овочах на грилі.