Латкес: як приготувати хрусткі картопляні оладки

30 червня 2020, 10:25
У перших рецептах латкес готували з натертого сиру або зеленої цибулі

Латкес готують з картоплі

Латкес – єврейська страва з картоплі, дуже схожа на деруни. Хрусткі, підсмажені, з легким ароматом часнику, ці картопляні оладки подобаються всім. Вони традиційно готуються у великій кількості олії. До столу латкес подають разом з яблучним мусом або сметаною.

Латкес: рецепт в домашніх умовах

Реклама

Латкес готують з картоплі

Час приготування:

  • 30 хвилин

Калорійність:

Реклама
  • 268 ккал на 100 г

Складові:

  • 1 кг картоплі з великим вмістом крохмалю
  • 3 зубчики часнику
  • 1 яйце
  • 4 ст.л. картопляного крохмалю
  • 1/2 ч.л. насіння селери
  • Сіль, перець

Читайте також:

Спосіб приготування:

Реклама
  1. Очищену картоплю натерти на крупній тертці, часник – на дрібній.
  2. Всі інгредієнти перемішати.
  3. Розігріти сковороду з олією. Наливаючи по столовій ложці тіста, смажити оладки з двох боків до світло-коричневого кольору.

Як подавати латкес

Перекласти латкес на паперові рушники, щоб вбрався зайвий жир. Тримати в теплі, поки смажаться інші оладки. Подавати на стіл з натуральним йогуртом або сметаною та зеленню.

Дивіться відео, як приготувати картоплю на мангалі:

Нагадаємо, раніше ми писали, як приготувати деруни з грибами і сиром. Крім цього, Сьогодні.Lifestyle ділилися рецептом дерунів з кабачками і цвітною капустою.