Латкес готують з картоплі
Латкес – єврейська страва з картоплі, дуже схожа на деруни. Хрусткі, підсмажені, з легким ароматом часнику, ці картопляні оладки подобаються всім. Вони традиційно готуються у великій кількості олії. До столу латкес подають разом з яблучним мусом або сметаною.
Латкес: рецепт в домашніх умовах
Час приготування:
- 30 хвилин
Калорійність:
- 268 ккал на 100 г
Складові:
- 1 кг картоплі з великим вмістом крохмалю
- 3 зубчики часнику
- 1 яйце
- 4 ст.л. картопляного крохмалю
- 1/2 ч.л. насіння селери
- Сіль, перець
Спосіб приготування:
- Очищену картоплю натерти на крупній тертці, часник – на дрібній.
- Всі інгредієнти перемішати.
- Розігріти сковороду з олією. Наливаючи по столовій ложці тіста, смажити оладки з двох боків до світло-коричневого кольору.
Як подавати латкес
Перекласти латкес на паперові рушники, щоб вбрався зайвий жир. Тримати в теплі, поки смажаться інші оладки. Подавати на стіл з натуральним йогуртом або сметаною та зеленню.
Дивіться відео, як приготувати картоплю на мангалі:
Нагадаємо, раніше ми писали, як приготувати деруни з грибами і сиром. Крім цього, Сьогодні.Lifestyle ділилися рецептом дерунів з кабачками і цвітною капустою.