Курка з бананом і шоколад з гірчицею. ТОП незвичайних гастрономічних поєднань

2 жовтня 2020, 10:22
Список оригінальних комбінацій продуктів від кулінарного експерта

Курка добре поєднується з бананами

Незвичайні гастрономічні поєднання часто підкорюють маси: такі страви, як свинина, приготовлена в кока-колі, курка з пластівцями і шоколад з додаванням чилі, поширені в усьому світі. Але тоді як деякі кулінарні мікси вже давно полюбилися публіці, фуд-експерт назвала оригінальні комбінації, які, ймовірно, ніколи не спадали вам на думку.

Британка Нікі Селга, автор книги "Тезаурус смаку: поєднання, рецепти та ідеї для творчого кухаря", в інтерв'ю DailyMail пояснила, що кава, анчоуси і квашена капуста добре поєднуються зі стейком, а маракуйя і карамель – смачні доповнення до страв з лосося. За словами експерта, до курки підходять банани, чорнослив і свинина, а також рожева вода і яйця.

Реклама

Курка добре поєднується з бананами

Улюблений вегетаріанцями халлумі, який зазвичай подають в бургери або салатах, добре поєднується з апельсинами, смаженим кавуном і запеченою квасолею.

Читайте також:

Реклама

Нікі прокоментувала: "Є багато чудових поєднань, які ще належить відкрити, і вам не потрібен докторський ступінь в галузі молекулярної гастрономії, щоб почати експериментувати. Цікаві і оригінальні смакові комбінації можуть бути складені з найпростіших продуктів, таких як сир і мармелад або шоколад і баклажани ".

Які продукти добре поєднуються

Стейк буде гарним разом з кавою

Реклама
  • Мармелад: чеддер, тунець, кімчі, зелений чай, фруктовий кекс;
  • Халлумі: чорний кмин, апельсин, кавун на грилі, тамаринд, запечена квасоля, радіккіо;
  • Стейк: кава, груша, квашена капуста, васабі, анчоуси;
  • Лосось: маракуйя, самфір, карамель, гречка, дикий рис, хрін, червоне вино;
  • Курка: банан, ендивій/цикорій, мускат, троянда, яйце, свинина, чорнослив;
  • Гарбуз: мускатний горіх, лайм, лобстер, яблуко, горгонзола, фенхель;
  • Помідори: гранат, місо, бамія, шоколад;
  • Груші: часник, біле вино, пекоріно, лічі, бузина, лавровий лист;
  • Шпинат: полуниця, ваніль, кокос, кунжут, запашний перець;
  • Шоколад: гірчиця, чорний пудинг, баклажан, фазан, кардамон, оливкова олія.

ТОП смакових комбінацій від Нікі Селга

Ніки хвалить поєднання кави і апельсина

  • Бекон і банан
  • Лосось і карамель
  • Чеддер і мармелад
  • Стейк і кава
  • Кава і апельсин
  • Кмин і сир з пліснявою
  • Абрикос і сочевиця
  • Гриби і чорниця
  • Авокадо і цукор
  • Чорна смородина і арахіс
  • Грейпфрут і ялівець
  • Картопля і лимон
  • Курка і банан
  • Ананас і прошуто
  • Яблуко і хумус
  • Шоколад і гірчиця
  • Гарбуз і мускатний горіх
  • Курка з виноградом
  • Козячий сир і вишня

Нікі додала: "При смаженні різних продуктів, таких як стейк і кава, смаки сильно перетинаються, тому що в процесі приготування утворюються молекули одного типу".

Дивіться відео, які унікальні продукти можна зустріти в Україні:

Нагадаємо, раніше ми називали кращі продукти для корисного вечірнього перекусу, а також розповідали про пряні трави для зміцнення імунітету.