Крамбл з нектаринами: два рецепти швидкої літньої випічки

21 серпня 2020, 18:46
Для крамбла можна використовувати не тільки нектарини, а й сливи або персики

Нектариновий крамбл

Крамбл – англійська пиріг з крихти пісочного тіста. Ця страва може послужити і прекрасним сніданком, і десертом.

Ми пропонуємо спекти літній крамбл з нектаринами. Ванільний або м'ятний – вибирайте варіант на свій смак.

Реклама

Ванільний крамбл з нектаринами

Крамбл з нектаринами

Час приготування:

  • 25 хвилин

Калорійність:

Реклама
  • 191 ккал на 100 г

Складові:

  • 2 великих нектарина
  • 2 ст.л. борошна
  • 15 г вершкового масла
  • 3 ст.л. цукру
  • 1/3 стручка ванілі (тільки зерна) або 1 ч.л. ванільного цукру

Читайте також:

Спосіб приготування:

Реклама
  1. Нектарини поріжте і покладіть на дно порційних форм.
  2. Борошно змішайте з цукром і зернами ванілі або ванільним цукром.
  3. Додайте холодне вершкове масло. Пальцями розітріть в крихту масло з борошняною сумішшю.
  4. Посипте нектарини крихтою з тіста.
  5. Духовку розігрійте до 190 градусів, печіть близько 15 хвилин, поки крихта не стане золотистою.

М'ятний крамбл з нектаринами

Нектариновий крамбл

Час приготування:

  • 25 хвилин

Калорійність:

  • 191 ккал на 100 г

Складові:

  • 2 великих нектарина
  • 2 ст.л. борошна
  • 15 г вершкового масла
  • 3 ст.л. цукру
  • Кілька гілочок м'яти (тільки листя)

Дивіться відео, як запекти яблука з крамблом:

Спосіб приготування:

  1. Нектарини поріжте і покладіть на дно порційних форм.
  2. Листя м'яти поріжте і розітріть з цукром.
  3. Борошно змішайте з м'ятним цукром. Додайте холодне вершкове масло. Пальцями розітріть в крихту масло з борошняною сумішшю.
  4. Посипте нектарини утвореною крихтою.
  5. Духовку розігрійте до 190 градусів, печіть близько 15 хвилин, поки крихта не стане золотистою.

Як подавати десерт

Подавати крамбл теплим разом з кулькою ванільного морозива.

Нагадаємо, раніше ми ділилися рецептом сливового коблеру з імбиром і корицею в духовці.