Класика італійської кухні: пармеджано з баклажанів

25 червня 2018, 14:00
Готуємо баклажани по-Пармськи

Пармеджано з баклажанів Фото: Ірина Павлина

Пармеджано – це літнє італійське блюдо, яке представляє собою баклажани, запечені в духовці разом з томатним соусом і сирами моцарелла і пармезан. Її можна подавати як самостійне блюдо або як гарнір до  м'яса, приготованого на грилі.

Пармеджана

Реклама

Складові:

  • 1 великий баклажан
  • сіль
  • мука
  • рослинна олія
  • 6 середніх стиглих помідорів
  • маленький пучок базиліка
  • сіль перець
  • 200 г моцарели
  • 100 г пармезану

Рецепт приготування:

  • Баклажан помити і тонко нарізати. Посипати сіллю і дати постояти близько півгодини, потім промити в холодній воді.
  • Вкачувавши в борошні, порціями обсмажити шматочки баклажана на рослинній олії до золотистого кольору. Викласти на тарілку, застелену паперовим рушником, щоб вбрався зайвий жир.
  • Помідори залити окропом на хвилину, очистити від шкірки і нарізати кубиками.
  • Листя базиліка нарізати і відправити разом з томатами в суху сковороду. Посолити і поперчити. Гасити, поки маса не стане однорідною.
  • Моцареллу нарізати тонкими пластинками, пармезан натерти на тертці.
  • На дно форми для запікання налити трохи соусу. Укласти зверху шар баклажанів і моцарели, полити соусом і посипати невеликою кількістю пармезану. Повторити шари. Зверху повинні бути баклажани, соус і тертий сир.
  • Запікати при 170 градусах близько 30 хвилин. Готова пармеждана повинна легко протикатися виделкою або ножем. Блюдо перед подачею можна прикрасити зеленню.

Нагадаємо, раніше ми ділилися рецептами тушкованих баклажанів з овочами. Сайт "Сьогодні" також розповідав, навіщо потрібно їсти баклажани. Крім цього, ми повідомляли, що баклажани допомагають позбутися від нікотинової залежності та запобігають появі зморшок.

Реклама

Дивіться відео, як приготувати в'ялені баклажани:

 

1 великий баклажан

Реклама

сіль

мука

рослинна олія

6 середніх стиглих помідорів

маленький пучок базиліка

сіль перець

200 г моцарели

100 г пармезану