Класика американської кухні: як приготувати Кобб-салат

6 лютого 2018, 15:52
Цей зимовий салат відрізняється красивою подачею

Кобб-салат Фото: Simply Recipes

 і . 

Як правило, Кобб-салат складається з нарізаної зелені (салат ромен, салат айсберг, водяний крес, ендивій), помідорів, смаженого бекону, відвареного курячого м'яса, авокадо, варених яєць, цибулі, сиру рокфор і пряної вінегретної заправки. Іноді також до його складу входять маслини.

Реклама

Кобб-салат

Інгредієнти:

Для салату:

  • салат романо – 100 г
  • авокадо – 1 шт.
  • бекон – 100 г
  • помідори – 2 шт.
  • яйця – 2 шт.
  • куряче філе – 1 шт.
  • блакитний сир – 70 г

Для заправки:

Реклама
  • білий винний оцет – 1-2 ст.л.
  • оливкова олія – 3 ст.л.
  • сіль і чорний мелений перець за смаком

Рецепт приготування:

1. Бекон нарізати на шматочки й обсмажити до золотистої скоринки, після чого перекласти на паперові рушники, щоб видалити зайвий жир.

2. Яйця відварити круто, остудити, очистити і розрізати на 6-8 частин.

Реклама

3. Салат вимити й обсушити.

4. Куряче філе розрізати уздовж на дві частини й обсмажити на жирі, що залишився після бекону, приправивши його сіллю і перцем. Остудити і нарізати на кубики.

5. Помідори порізати кубиками, попередньо видаливши насіння.

6. Сир і очищене від шкірки авокадо теж нарізати кубиками. М'якоть авокадо потрібно відразу ж збризнути лимонним соком, щоб вона не потемніла.

7. У мисочці змішати масло і оцет, збити до однорідності віночком, приправити сіллю і перцем.

8. Перемішати заправку з порваними листям салату, потім викласти на блюдо.

9. Зверху рядами розкласти інші інгредієнти. Подати салат на стіл і тільки після цього перемішати.

Нагадаємо, раніше сайт "Сегодня" ділився рецептом "Цезаря" в лаваші. Ми також розповідали, як приготувати салат з тунця і овочів з грінками.

Дивіться відео, як приготувати вишуканий салат від Олексія Суханова: