Кобб-салат Фото: Simply Recipes
і .
Як правило, Кобб-салат складається з нарізаної зелені (салат ромен, салат айсберг, водяний крес, ендивій), помідорів, смаженого бекону, відвареного курячого м'яса, авокадо, варених яєць, цибулі, сиру рокфор і пряної вінегретної заправки. Іноді також до його складу входять маслини.
Кобб-салат
Інгредієнти:
Для салату:
- салат романо – 100 г
- авокадо – 1 шт.
- бекон – 100 г
- помідори – 2 шт.
- яйця – 2 шт.
- куряче філе – 1 шт.
- блакитний сир – 70 г
Для заправки:
- білий винний оцет – 1-2 ст.л.
- оливкова олія – 3 ст.л.
- сіль і чорний мелений перець за смаком
Рецепт приготування:
1. Бекон нарізати на шматочки й обсмажити до золотистої скоринки, після чого перекласти на паперові рушники, щоб видалити зайвий жир.
2. Яйця відварити круто, остудити, очистити і розрізати на 6-8 частин.
3. Салат вимити й обсушити.
4. Куряче філе розрізати уздовж на дві частини й обсмажити на жирі, що залишився після бекону, приправивши його сіллю і перцем. Остудити і нарізати на кубики.
5. Помідори порізати кубиками, попередньо видаливши насіння.
6. Сир і очищене від шкірки авокадо теж нарізати кубиками. М'якоть авокадо потрібно відразу ж збризнути лимонним соком, щоб вона не потемніла.
7. У мисочці змішати масло і оцет, збити до однорідності віночком, приправити сіллю і перцем.
8. Перемішати заправку з порваними листям салату, потім викласти на блюдо.
9. Зверху рядами розкласти інші інгредієнти. Подати салат на стіл і тільки після цього перемішати.
Нагадаємо, раніше сайт "Сегодня" ділився рецептом "Цезаря" в лаваші. Ми також розповідали, як приготувати салат з тунця і овочів з грінками.
Дивіться відео, як приготувати вишуканий салат від Олексія Суханова: