Салат "Цезар"
Мабуть, найвідоміший сьогодні таі в усьому світі салат – "Цезар". Ну і назва доволі шляхетна. Чому він так затребуваний? Усе просто – це доведене до досконалості поєднання інгредієнтів і їхніх смаків плюс неймовірний соус, що підкреслює це все. Ну і сказати, що він може якось нашкодити фігурі – неправильно. Адже в складі салату "Цезар" усе тільки найкорисніше. І попри те, що головним у Новий рік буде салат "Бичок", "Цезар" також гідно прикрасить свято.
Варіацій "Цезаря" існує багато. Але ми звернулися до перевіреної часом класики. Нижче – рецепт салату з куркою.
Салат "Цезар" із куркою класичний
Час приготування
- 1 година
Калорійність:
- 221 ккал на 100 г
Інгредієнти:
- 1 великий качан салату романо;
- 100 г пармезану;
- 2 курячих філе;
- сіль, мелений чорний перець.
Для заправки:
- 4-6 філе анчоуса;
- 1 яйце;
- 2 ст. л дижонської гірчиці;
- 1 ст. л. білого винного оцту;
- 1 ч. л. вустерського соусу;
- 1/2 ч. л. солі;
- дрібка меленого перцю;
- 150 мл соняшникової олії;
- 100 мл оливкової олії.
Для крутонів:
- 1 невелика чіабатта;
- 50 мл рослинної олії;
- 1 зубчик часнику;
- сіль.
Спосіб приготування:
- Куряче філе потрібно запекти в духовці, відварити або посмажити на сковороді, приправивши за смаком. Остудити і нарізати тонкими смужками.
- Приготувати заправку. Змішати в блендері яйце, очищений часник, анчоуси, винний оцет, діжонську гірчицю, сіль, цукор, перець і оливкову олію. Збити до отримання однорідної маси. Додати соняшникову олію, збити в густу емульсію. Спробувати, при необхідності додати ще трохи спецій.
- Зробити сухарики. Чіабатту нарізати на шматочки або порвати руками. Перемішати масло з подрібненим часником, посолити. Полити хліб олієвою сумішшю, добре перемішати і запекти в протягом 5 хвилин у розігрітій до 200 °С духовці.
- Половину пармезану натерти на дрібній тертці. Решту сиру натерти великими пелюстками. Це можна зробити за допомогою овочечистки.
- Листя салату помити і обсушити. За бажанням зелень можна замочити в холодній воді, щоб прибрати гіркоту. Крупно порвати салат руками.
Як подавати салат
Змішати в салатниці зелень з парою ложок соусу і тертим пармезаном, розкласти по тарілках. Викласти зверху куряче філе, грінки та пелюстки пармезану. Решту соусу подати окремо.
Тут знайдете 8 небанальних страв на Новий рік.