Консервація на зиму: що готують відомі українці

6 жовтня 2020, 12:31
Соціологи кажуть, що українці стали менше робити заготовок на зиму

Консервація - популярний спосіб заготівлі на зиму

Сезон закруток у розпалі. "Сегодня" підготували ТОП ексклюзивних рецептів домашніх заготовок від зірок. Кетчуп від співачки Солохи, оригінальний рецепт в'ялених помідорів від Бориса Бурди та каштанова настоянка від Олексія Суханова. Які головні секрети їх смачних страв – далі в матеріалі.

Співачка Солоха хороша господиня, а її коронна осіння заготівля – кетчуп. Рецепт, який у спадок вона отримала від бабусі, Солоха розповіла нам.

Реклама

За її словами, тут є одна невелика таємниця: для того щоб кетчуп був густий, потрібно додати крохмаль, а ще гвоздику, корицю, сіль, червоний, чорний перець і 200 грамів лляної олії.

Читайте також:

Цікаво, що по овочі співачка ходить з нітрат-тестером і вважає, що такий повинен бути у кожної господині, щоб закрутки були екологічними.

Реклама

А ось письменник і телеведучий Борис Бурда витіснив консервацію з раціону. Пояснюючи це тим, що більш якісний спосіб заготівлі на зиму – заморожування. Але ось помідори, за версією Бурди, краще в'ялити.

Він поділився своїм рецептом: потрібно нарізати помідори, покласти їх в сушарку. Потім помідори укладаємо в банку, додаємо трохи нарізаного часнику та італійських або прованських трав і трошки заливаємо маслом. Банку просто ставите в холодильник.

Реклама

Читайте також:

Ведучий програми "Говорить Україна" Олексій Суханов заготовлює на зиму каштани. З них, каже, виходить чудодійна настоянка, яку можна використовувати, як ранозагоювальний засіб і для суглобів, якщо вони тягнуть. Але телеведучий попереджає: перш ніж користуватися чим-небудь, обов'язково потрібно порадитися з лікарем.

Читайте також:

Соціологи з'ясували, що українці стали менше робити заготовок на зиму – 75% проти вісімдесяти:

  • більшість маринує і солить овочі,
  • 61% – консервує варення,
  • 18% – роблять тушонку,
  • 48% – заморожують продукти.

Тим часом ми дізналися рецепт ароматного сливового варення з корицею і апельсином.