Хочете зробити смачну алкогольну настоянку з журавлиною, але не бажаєте чекати цілий місяць, поки вона дійде до готовності? У цьому вам допоможе наш простий рецепт.
Дивіться відео, як приготувати лікер з смородини:
Вам потрібно буде розтерти ягоди журавлини разом з цукром, залити горілкою і дати настоятися в холодильнику протягом кількох годин.
Журавлинна настоянка на горілці
Час приготування:
- 10 хвилин
Калорійність:
- 282 ккал на 100 г
Інгредієнти:
- Журавлина свіжа або заморожена – 100 г
- Горілка – 500 мл
- Цукор 50-70 г
Спосіб приготування:
- Журавлину при необхідності розморозити.
- Розтерти ягоди з цукром картопляним пресом або подрібнити в блендері.
- Перекласти ягідне пюре в банку, влити горілку. Закрити кришкою і поставити в холодильник мінімум на 2 години, а краще на ніч.
- Процідити через дрібне сито або кілька шарів марлі.
- Перелити журавлинну настоянку в графин. Подавати в охолодженому вигляді.
Чим корисна журавлина для здоров'я
Ягоди журавлини корисні при різних хворобах. Вони сприяють:
- Зниженню рівня холестерину в крові;
- Зміцненню стінок судин;
- Попереджують утворення атеросклеротичних бляшок на стінках дрібних і середніх артерій;
- Запобігають утворенню тромбів;
- Підвищують працездатність;
- Зменшують запальні процеси в організмі.
Нагадаємо, раніше ми розповідали, як спекти хліб з сушеної журавлиною . "Сьогодні" також ділилися рецептом журавлинного соусу .