Як запекти куряче філе в духовці по-італійськи

11 червня 2020, 14:50
Готуємо курячі грудки з базиліком, сиром і томатами

Курка з сиром в томатному соусі

Курка в духовці по-італійськи з томатним соусом, сиром моцарела і базиліком – смачна і проста страва для літнього обіду.

Помідори роблять куряче філе м'яким і м'ясо готується швидше. У сезон консервовані помідори можна замінити свіжими.

Реклама

Куряче філе з помідорами і сиром в духовці

Курка з сиром в томатному соусі

Час приготування:

Реклама
  • 40 хвилин

Калорійність:

  • 151 ккал на 100 г

Складові:

  • 4 курячих філе
  • 700 г томатного соусу для пасти
  • 400 г протертих консервованих томатів
  • 50 г борошна
  • 75 г панірувальних сухарів
  • 50 г тертого пармезану
  • 2 яйця
  • 3 ст.л. оливкового масла
  • 150 г моцарели
  • 2 стебла базиліка

Читайте також:

Реклама

Спосіб приготування:

  1. Викладіть томатний соус і консервовані томати в каструлю і поставте на маленький вогонь.
  2. Курячі грудки викладіть на дошку, накрийте харчовою плівкою і відбийте до товщини в 1 см. Борошно змішайте з сіллю і викладіть на тарілку. Окремо в контейнері змішайте панірувальні сухарі з натертим пармезаном. Яйця злегка збийте виделкою в окремому контейнері.
  3. Нагрійте масло у великій сковороді. курячі грудки обваляйте в борошні, умочіть в яєчну суміш, потім обваляйте в паніровці з пармезаном і обсмажте до золотистого кольору з двох сторін.
  4. Перелийте томатний соус в форму для запікання, викладіть курячі грудки, зверху – скибочки моцарели.
  5. Запікайте в розігрітій до 180 °С духовці 5-8 хвилин.

Як подавати страва

Подавайте її з салатом або пастою, посипавши базиліком.

Дивіться відео, як приготувати дієтичну курячу грудку:

Нагадаємо, раніше ми писали, як зробити соковиті курячі шашлички на сковороді . Сьогодні.Lifestyle також ділилися рецептом чахохбілі з курки .