Шашлик – одне з головних літніх страв. Якщо у вас немає можливості вибратися на дачу, приготуйте курячі шашлички на сковороді. Вони обов'язково сподобаються і дорослим, і дітям.
Перш ніж нанизувати м'ясо на дерев'яні шпажки, їх потрібно буде замочити на півгодини в холодній воді. Під впливом температури рідина буде поступово випаровуватися, м'ясо стане соковитіше і не прилипне до шпажок.
Курячі шашлички з болгарським перцем і помідорами
Час приготування:
- 1 година
Калорійність:
- 150 ккал на 100 г
Складові:
Для шашличків:
- 400 г філе курки (грудки)
- 200 г соєвого соусу
- Цедра 1 апельсина
- 50 г кореня імбиру
- 1 упаковка томатів черрі
- 2 болгарських перцю
- 2 червоні цибулини
Для соусу:
- 200 г йогурту
- 1 зубчик часнику
- 1 ст. л. подрібненої зелені (кріп, петрушка і т.д.)
- 1 ст. л. селери
- Сіль, перець за смаком
Дивіться відео, як приготувати курячі крильця барбекю:
Спосіб приготування:
- Філе курки нарізати на кубики. Імбир натерти на тертці, додати цедру апельсина, посолити і залити соєвим соусом.
- Покласти в маринад м'ясо курки на півгодини.
- Томати розрізати на половинки, перець нарізати на квадратики, одну цибулину – на дольки. Другу цибулину нарізати кільцями.
- Нанизати на шпажки кубики маринованого філе, перемежовуючи їх овочами, і обсмажити на сковороді.
- На блюдо покласти кільця цибулі, зверху помістити шашлички. Соус подати окремо.
Як зробити соус для шашлику
Змішати йогурт, зелень, подрібнений часник і дрібно нарізану селеру. Посолити, поперчити.
Нагадаємо, раніше ми писали, як приготувати шашлик з курки з помідорами чері. Сьогодні.Lifestyle також писали, як зробити шашлик в банці в духовці .