Ми знаємо, як приготувати курку швидко і смачно. Вам знадобляться курячі ніжки, помідори, часник, трохи спецій і маслини. А головний секрет – керамічна форма, яка рівномірно розподіляє тепло. Але ви можете взяти будь-яку – все одно буде смачно.
Дивіться відео, як приготувати італійський рисовий пиріг:
Курячі ніжки по-італійськи
Час приготування:
- 1 година
Калорійність:
- 337 ккал на 100 г
Інгредієнти:
- 6 курячих гомілок або стегенець
- 2 помідори
- 100 г маслин
- 1 головка часнику + 3-4 зубчики
- Чебрець
- Оливкова олія
- Сіль, перець
Спосіб приготування:
- У форму для запікання налийте оливкову олію, додайте сіль, чорний перець і дрібно нарізані зубчики часнику. Викладіть курячі ніжки і ретельно перемішайте.
- Помідори наріжте великими скибочками. Головку часнику розріжте навпіл.
- Маслини викладіть в два поліетиленових пакети і відбийте дерев'яним молотком. Після цього ви зможете легко видалити кісточки.
- Додайте до ніжок помідори, маслини і часник.
- Додайте листочки чебрецю, накрийте кришкою і запікайте протягом 35-40 хвилин при температурі 170 °C.
Як подавати курячі ніжки
Подавайте запечені ніжки гарячими разом з відвареним рисом, макаронами або картопляним пюре.
Нагадаємо, раніше ми розповідали, як запекти куряче філе з ягодами . "Сьогодні" також ділилися рецептом курячої грудки в пікантному маринаді .