Віяло з баклажанів з помідорами та сиром
Баклажани, запечені в духовці з помідорами і сиром – проста і смачна літня закуска. Щоб зробити її більш ефектною, наріжте баклажан у вигляді віяла. Для цього овочі треба промити, обсушити паперовими рушниками і розрізати вздовж на пластинки товщиною близько 1 см, трохи не дорізаючи до "хвостика".
Розкласти баклажан віялом і злегка притиснути рукою "хвостик" – так нарізані пластинки не будуть збиратися назад.
Віяло з баклажанів, помідорів та сиру
Час приготування:
- 1 година
Калорійність:
- 48 ккал на 100 г
Складові:
- 3 баклажана
- 2 помідори
- 4 ст.л. сметани або грецького йогурту
- 1 зубчик часнику
- 150-200 г моцарели
- Кілька гілочок кропу або іншої зелені
- Сіль, перець
Спосіб приготування:
- Баклажани акуратно нарізати віялом, трохи посолити і залишити на 15 хвилин.
- Помідори нарізати півкільцями.
- Сир натерти на крупній тертці або нарізати слайсами.
- Сметану або йогурт покласти в тарілку і змішати з кропом і часником, додати дрібку солі.
- Промити баклажани від солі і протерти паперовим рушником.
- На деко покласти лист пергаменту, змастити його олією. Викласти баклажани.
- Змастити кожен пласт баклажана сметанною заливкою і вставити між ними помідори і сир. Якщо залишиться соус, можна покрити ним баклажани зверху.
- Поставити в духовку на 40 хвилин при 200 °С.
Як подавати закуску
Подавайте віяло з баклажанів гарячим, посипавши розкришеною фетою або бринзою.
Дивіться відео, як запекти баклажани з салом на грилі:
Нагадаємо, раніше ми ділилися рецептом варення з баклажанів, а також писали, як зробити заготовки з баклажанів на зиму.