Як запекти баклажани віялом з помідорами та сиром

21 серпня 2020, 17:11
Готуємо закуску "Хвіст павича" з баклажанів у духовці

Віяло з баклажанів з помідорами та сиром

Баклажани, запечені в духовці з помідорами і сиром – проста і смачна літня закуска. Щоб зробити її більш ефектною, наріжте баклажан у вигляді віяла. Для цього овочі треба промити, обсушити паперовими рушниками і розрізати вздовж на пластинки товщиною близько 1 см, трохи не дорізаючи до "хвостика".

Розкласти баклажан віялом і злегка притиснути рукою "хвостик" – так нарізані пластинки не будуть збиратися назад.

Реклама

Віяло з баклажанів, помідорів та сиру

Віяло з баклажанів з помідорами та сиром

Час приготування:

Реклама
  • 1 година

Калорійність:

  • 48 ккал на 100 г

Складові:

  • 3 баклажана
  • 2 помідори
  • 4 ст.л. сметани або грецького йогурту
  • 1 зубчик часнику
  • 150-200 г моцарели
  • Кілька гілочок кропу або іншої зелені
  • Сіль, перець

Читайте також:

Реклама

Спосіб приготування:

  1. Баклажани акуратно нарізати віялом, трохи посолити і залишити на 15 хвилин.
  2. Помідори нарізати півкільцями.
  3. Сир натерти на крупній тертці або нарізати слайсами.
  4. Сметану або йогурт покласти в тарілку і змішати з кропом і часником, додати дрібку солі.
  5. Промити баклажани від солі і протерти паперовим рушником.
  6. На деко покласти лист пергаменту, змастити його олією. Викласти баклажани.
  7. Змастити кожен пласт баклажана сметанною заливкою і вставити між ними помідори і сир. Якщо залишиться соус, можна покрити ним баклажани зверху.
  8. Поставити в духовку на 40 хвилин при 200 °С.

Як подавати закуску

Подавайте віяло з баклажанів гарячим, посипавши розкришеною фетою або бринзою.

Дивіться відео, як запекти баклажани з салом на грилі:

Нагадаємо, раніше ми ділилися рецептом варення з баклажанів, а також писали, як зробити заготовки з баклажанів на зиму.