Як заготовити персики на зиму: рецепти домашньої консервації

10 серпня 2020, 17:16
Кращі заготовки з персиків на зиму з фото

Персики на зиму

Персики на зиму можна заготовити як варення, компот або джем. Ці фрукти заморожують і закривають в сиропі. У будь-якому випадку вийде неперевершена солодка консервація, яка сподобається і дітям, і дорослим.

Персики на зиму в желе

Персики на зиму в желе

Реклама

Складові:

  • 500-600 г персиків
  • 100 г цукру
  • 1,5 ст.л. желатину
  • 0,5 л води

Читайте також:

Спосіб приготування:

Реклама
  1. Персики помити і нарізати шматочками, видалити кісточки.
  2. Приготувати сироп. У воду додати цукор і поставити на вогонь. Нагріти, щоб розчинився цукор. Додати желатин і розмішати до повного розчинення, зняти з вогню. Желатин можна попередньо замочити в 100 мл води.
  3. Наповнити гарячим сиропом банки з персиками.
  4. Накрити кришками і поставити стерилізувати на 5-7 хвилин.

Персики на зиму: заморозка

Заморожені персики половинками

Складові:

  • Свіжі персики

Дивіться відео, чому потрібно пити компоти:

Реклама

Спосіб приготування:

  1. Стиглі персики помити і обсушити. Розділити фрукти на половинки і видалити кісточки.
  2. Розкласти половинки персиків зрізом вгору на підноси, листи або обробні дошки. Прибрати фрукти в морозилку на кілька годин.
  3. Потім перекласти персики в пластикові пакети з застібками і поставити на зберігання в морозильну камеру.

Персики на зиму стерилізовані

Стерилізовані персики на зиму

Складові:

  • 700 г персиків
  • 350 г цукру
  • 1 л води

Спосіб приготування:

  1. З одного краю персиків зробіть хрестоподібний надріз. Залийте персики окропом і залиште на 1 хвилину, потім зніміть шкірку.
  2. У каструлю налийте воду, додайте цукор і доведіть сироп до кипіння.
  3. У банку викладіть персики і залийте їх цукровим сиропом. Поставте банку в каструлю з гарячою водою, на дно постеліть рушник. Доведіть до кипіння, потім зменшіть вогонь і стерилізуйте на середньому вогні: банку 0,5 – 10 хвилин, літрову банку – 12 хвилин.

Персики на зиму у власному соку

Персики на зиму

Складові:

  • 2,5 кг персиків
  • 350-400 г цукру

Спосіб приготування:

  1. Стиглі, цілі персики добре промити.
  2. Розрізати на половинки і видалити кісточки.
  3. Укласти в банки, пересипаючи цукром. Залишити, поки не виділиться сік.
  4. Стерилізувати 45 хвилин. Закрутити кришки і залишити під ковдрою.

Персики на зиму в 3-літрову банку

Персики на зиму

Складові:

  • Злегка недозрілі персики (щільні)
  • 1 склянка цукру (250 мл)
  • Вода

Спосіб приготування:

  1. Ретельно помийте відібрані для консервування персики.
  2. У підготовлену банку насипте плоди приблизно на 1/3 – 1/2 її загального обсягу. Залийте персики тільки закипілою водою, накрийте жерстяною кришкою і залиште настоюватися на 20-30 хвилин.
  3. Потім злийте воду, додайте в неї цукор і знову закип'ятіть.
  4. Отриманим сиропом залийте персики, закатайте і залиште для повітряного охолодження, перевернувши догори дном.

Персики консервовані: рецепт на зиму

Консервовані персики

Складові:

  • 2 л води
  • 1,5 ч. л. лимонної кислоти
  • 2 кг персиків
  • 400 г цукру

Спосіб приготування:

  1. Персики помити і обсушити. Залити на хвилину окропом, зняти шкірку і розрізати навпіл. Видалити кісточку.
  2. Половинки персиків скласти в стерилізовані банки. Залити окропом до самого верху.
  3. Прикрити їх стерилізованими кришками і дати постояти 20 хвилин. Після цього злити воду в каструльку.
  4. Додати цукор і лимонну кислоту. Довести до кипіння, кип'ятити хвилину.
  5. Залити киплячим сиропом персики і відразу ж закатати.
  6. Перевернути банки кришками вниз (для подальшої стерилізації кришок), укутати пледом і дати повністю охолонути.

Персики в сиропі на зиму

Персики в сиропі

Складові:

  • 1 кг персиків
  • 600-700 г цукру
  • 2 л води

Спосіб приготування:

  1. Розкласти фрукти по банкам, залити окропом, накрити кришкою і залишити на 15 хвилин.
  2. Злити воду в каструлю, додати цукор і зварити сироп.
  3. Залити фрукти в банках і у ту ж мить же закатати. Перевернути, остудити.

Корисна порада: можна додати кілька ягід аличі або слив, а також лимонний сік або кілька часточок лимона.

Персики на зиму без цукру

Персики на зиму

Складові:

  • 1 кг персиків
  • 5 мірних ложок цукрозамінника
  • 1/3 ч.л. лимонної кислоти

Спосіб приготування:

  1. Добре помити персики. Замочити на півгодини в проточній воді. Розділити на половинки і звільнити від кісточок.
  2. Скласти щільно в простерилізовані банки. Всипати цукрозамінник і лимонну кислоту.
  3. Залити окропом. Потім злити і закип'ятити цей сироп. Залити знову банки. Накрити і дати настоятися 15 хвилин. Так зробити ще 2 рази.
  4. Простерилізувати кришки і закатати банки.
  5. Банки перевернути і укутати до повного охолодження. Сироп виходить в міру солодкий, за смаком можна цукрозамінника покласти більше.

Нагадаємо, раніше ми ділилися рецептом персикової наливки з корицею, а також писали, як заморозити персики на зиму.