Головна Сьогодні

Як приготувати смачне персикове варення на зиму

Для цього варення потрібні стиглі, але міцні фрукти

Смачне персикове варення на зиму подарує вам прекрасний літній настрій взимку. Воно виходить солодше, ніж абрикосове, тому в нього часто додають лимонний сік або кислоту.

Варення з персиків – чудове доповнення до тостів, млинців і пирогів.

Варення з персиків на зиму

Варення з персиків
Варення з персиків
Фото: Depositphotos

Час приготування:

  • більше 3-х годин

Калорійність:

  • 258 ккал на 100 г

Складові:

  • 1 кг персиків
  • 800 г-1 кг цукру
  • 1/2-1 склянка води

За бажанням:

  • 100 г очищеного мигдалю або волоських горіхів
  • 1-2 ст.л. рому або бренді
  • 1/2 ч.л. лимонної кислоти

Дивіться відео, як зварити варення з шишок:

Спосіб приготування:

  1. Персики добре вимити, розрізати на дві частини і витягнути кісточку. Якщо фрукти великі, розрізати на чверті.
  2. Покласти персики в каструлю, в якій варитиметься варення.
  3. В окремій ємності зварити сироп з води і цукру. Для цього змішати цукор і воду, довести до кипіння.
  4. Гарячим сиропом залити фрукти, накрити рушником і залишити до повного охолодження, як мінімум на 4-6 годин. Якщо персики ніжні і м'які, то варто повторити процедуру один-два рази – злити сироп, знову довести до кипіння, залити фрукти і залишити остигати.
  5. Потім персики разом з сиропом поставити на середній вогонь і варити, час від часу знімаючи пінку, 20-30 хвилин. За 10-15 хвилин до кінця варіння додати в варення горіхи і/або алкоголь.
  6. Персикове варення остудити, розлити по банках і прибрати в холодне місце на зберігання.

Як перевірити готовність персикового варення

Перевірити на готовність "краплею" – остудити блюдечко в морозилці і капнути на холодне блюдце варення. Готове варення не розтікатиметься.

Нагадаємо, раніше ми ділилися рецептом малинового варення без кісточок, а також писали, як зробити персикове желе зі збитими вершками.

Всі подробиці в спецтемі Заготовки на зиму: покрокові рецепти

Підпишись на наш telegram

Лише найважливіше та найцікавіше

Підписатися
Читайте Segodnya.ua у Google News
Джерело: Сьогодні

Новини партнерів

Популярні статті

Новини партнерів

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти