Смачне персикове варення на зиму подарує вам прекрасний літній настрій взимку. Воно виходить солодше, ніж абрикосове, тому в нього часто додають лимонний сік або кислоту.
Варення з персиків – чудове доповнення до тостів, млинців і пирогів.
Варення з персиків на зиму
Час приготування:
- більше 3-х годин
Калорійність:
- 258 ккал на 100 г
Складові:
- 1 кг персиків
- 800 г-1 кг цукру
- 1/2-1 склянка води
За бажанням:
- 100 г очищеного мигдалю або волоських горіхів
- 1-2 ст.л. рому або бренді
- 1/2 ч.л. лимонної кислоти
Дивіться відео, як зварити варення з шишок:
Спосіб приготування:
- Персики добре вимити, розрізати на дві частини і витягнути кісточку. Якщо фрукти великі, розрізати на чверті.
- Покласти персики в каструлю, в якій варитиметься варення.
- В окремій ємності зварити сироп з води і цукру. Для цього змішати цукор і воду, довести до кипіння.
- Гарячим сиропом залити фрукти, накрити рушником і залишити до повного охолодження, як мінімум на 4-6 годин. Якщо персики ніжні і м'які, то варто повторити процедуру один-два рази – злити сироп, знову довести до кипіння, залити фрукти і залишити остигати.
- Потім персики разом з сиропом поставити на середній вогонь і варити, час від часу знімаючи пінку, 20-30 хвилин. За 10-15 хвилин до кінця варіння додати в варення горіхи і/або алкоголь.
- Персикове варення остудити, розлити по банках і прибрати в холодне місце на зберігання.
Як перевірити готовність персикового варення
Перевірити на готовність "краплею" – остудити блюдечко в морозилці і капнути на холодне блюдце варення. Готове варення не розтікатиметься.
Нагадаємо, раніше ми ділилися рецептом малинового варення без кісточок, а також писали, як зробити персикове желе зі збитими вершками.