Як заготовити огірки на зиму з гірчицею і часником

31 липня 2020, 10:22
Рецепт смачного салату на зиму з огірків з фото

Огірки на зиму в гірчичному маринаді

Мариновані огірки на зиму з гірчицею і часником – це якраз той випадок, коли використовуються немаленькі огірочки, які можуть навіть не влізти в банку.

Вода для маринаду повинна бути хорошої якості, м'якою, без сторонніх запахів і домішок. Така буває в свердловинах, бюветах, джерелах. Але якщо ви використовуєте водопровідну, дайте їй відстоятися хоча б добу.

Реклама

Готуючи маринад, використовуйте тільки емальований або скляний посуд.

Огірки на зиму в гірчиці

Огірки на зиму в гірчичному маринаді

Реклама

Час приготування:

  • 20 хвилин +12 годин

Складові:

  • Огірки свіжі – 4 кг

Читайте також:

Реклама

Для маринаду:

  • Цукор – 1 склянка
  • Оцет – 1 склянка
  • Рослинна олія – 1 склянка
  • Сіль – 0, 25 склянки
  • Петрушка – 1 пучок
  • Суха гірчиця – 1 ст.л.
  • Часник – 1 головка

Дивіться відео, як зробити варення з огірків на зиму:

Спосіб приготування:

  1. Огірки помийте і наріжте кружальцями.
  2. Приготуйте маринад. Для цього змішайте всі інгредієнти для нього і доведіть до кипіння.
  3. Огірки покладіть в емальовану каструлю і залийте їх маринадом на 12 годин.

Скільки стерилізувати банки з огірками

Розкладіть огірки в банки і простерилізуйте їх (ємністю 0,5 л – 5 хвилин, 1 л – 10 хвилин). Закатайте їх, переверніть і укутайте тепліше (так стерилізація триватиме ще якийсь час).

Нагадаємо, раніше ми розповідали, як зробити заготовки з огірків на зиму, а також писали, як приготувати хрусткі мариновані кабачки в пакеті.