I love Ukraine

Все про Джонсона

Книги на літо

Секс vs сльози

Басейни у Києві

Тиждень моди

Заготовки з огірків на зиму: ТОП-5 простих рецептів

Готуємо мариновані і солоні огірки

Заготовити огірки на зиму можна абсолютно різними способами: засолити, замаринувати і заквасити. Але головний фаворит – це хрусткі мариновані огірки.

Дивіться відео, скільки солоних огірків можна з'їсти без шкоди для здоров'я:

Реклама

Огірки для консервації варто вибирати дрібні і пружні, невеликого розміру (7-8 см) і зібрані не пізніше, ніж за добу до приготування. А щоб огірки вийшли хрусткими, їх слід вимочити від 2 до 6 годин у холодній воді, часто її міняючи.

Швидкі малосольні огірки в пакеті

Реклама

Малосольні огірки швидкі
Малосольні огірки швидкі

Час приготування:

  • 4 години

Інгредієнти:

Реклама
  • Огірки – 1 кг
  • Сіль – 1 ст. л.
  • Часник – 3-4 зубки
  • Кріп, селера, листя хрону – 1 пучок
  • Чорний перець горошком – за смаком

Спосіб приготування:

  1. Обрізати у огірків "хвостики". Покласти їх в поліетиленовий пакет, пересипати сіллю, перцем, дрібно нарізаним часником і травами.
  2. Щільно замотати огірки в пакет, зав'язати, струснути, загорнути ще в один пакет.
  3. Залишити на 4 години. Такі огірки треба їсти відразу ж.

Хрусткі мариновані огірки з горілкою

Мариновані огірки хрусткі
Мариновані огірки хрусткі

Час приготування:

  • 1 тиждень

Інгредієнти:

  • Огірки – 1,5 кг
  • Листя вишні – 15 шт.
  • Листя смородини – 15 шт.
  • Часник – 3-4 зубки
  • Корінь хрону – 50 г
  • Щириця – 4 гілочки
  • Спориш – 4 гілочки
  • Сіль – 3 ст.л. з гіркою
  • Кип'ячена вода – 1,5 л
  • Горілка – 100 г

Спосіб приготування:

  1. Огірки замочити в звичайній холодній воді на 2 години, не обрізаючи хвостиків.
  2. Закласти на дно 3-літрової банки по 5 листочків вишні і смородини, хрін і часник. Часник краще класти цілими зубчиками, і не більше 4 штук, інакше він дасть огіркам м'якість, а треба, щоб вони хрустіли. Для того щоб огірочки були твердими, ще можна покласти такі бур'яни, як щириця (підсвекольник) і спориш. Закласти повну банку огірків, засипати кам'яною (не йодованою!) сіллю і залити окропом.
  3. Після цього закрити банку пластмасовою кришкою, струсити, щоб сіль розтанула. Залишити в кімнаті в темному місці на 2 дні. Потім відкрити, вийняти верхні листки, покласти свіжі такі ж, долити горілку.
  4. Закрити знову такий же кришкою і поставити в льох (або інше темне прохолодне місце). Горілка в даному випадку призупиняє бродіння, тому огірочки вийдуть хрусткі. Мінімум, який повинні простояти банки, – один тиждень, але і до весни "закрутка" залишиться гарною.

Читайте також:

Мариновані огірки під кришкою

Огірки мариновані з кропом
Огірки мариновані з кропом

Час приготування:

  • 3 дні

Інгредієнти:

  • Огірки – 1-1,5 кг
  • Кріп – 1 пучок
  • Хрін – 1 шт.
  • Листя смородини – за смаком

Для маринаду:

  • Вода – 1 л
  • Сіль – 100 г
  • Цукор – 30 г

Спосіб приготування:

  1. Огірки залити водою, додати сіль і цукор, накрити марлею, дати постояти 3 дні.
  2. Злити і закип'ятити розсіл.
  3. До огірків покласти зелень, залити розсолом. Закрити капроновою кришкою, поставити на холод.

Мариновані огірки з зеленими яблуками

Мариновані огірки з яблуками
Мариновані огірки з яблуками

Час приготування:

  • 1 година

Інгредієнти:

  • Огірки – 0,5 кг
  • Яблука – 0,5 кг

Для маринаду:

  • Вода – 1 л
  • Цукор – 100 г
  • Сіль – 60 г
  • Листя смородини, вишні, або лимонника – за смаком

Спосіб приготування:

  1. Для цього рецепта краще брати невеликі огірки, а яблука – кислі.
  2. Помити огірки, відрізати у них плодоніжки.
  3. Яблука помити, розрізати на 4 частини, видалити серцевину.
  4. Воду, цукор і сіль довести до кипіння. Розкласти яблука по банках.
  5. Залити маринадом яблука, тримати близько 5 хвилин, злити його назад в каструлю, знову закип'ятити, знову залити яблука, злити через 5 хвилин і закип'ятити втретє.
  6. Покласти в банки огірки і вимиті листя смородини, залити маринадом і закатати.

Мариновані огірки з кетчупом за рецептом Слави Камінської

Мариновані огірки з кетчупом
Мариновані огірки з кетчупом

Час приготування:

  • 4 години

Інгредієнти:

  • Огірки – 2-2,5 кг
  • Кетчуп Чилі – 1 пачка
  • Оцет – 250 мл
  • Цукор – 300 г
  • Сіль – 2 ст. л.
  • Часник – 2 зубчики на банку

Спосіб приготування:

  1. Огірки попередньо потрібно залити холодною водою на 2-3 години.
  2. На 1 літр води додати пачку кетчупу Чилі, оцет, цукор, сіль і довести до кипіння, щоб всі інгредієнти розчинилися. Банки стерилізувати не обов'язково, так як ми це робитимемо вже в готовому вигляді.
  3. Огірки розкласти в банки цілими (якщо маленькі) або нарізати половинками/четвертинками. Додати в кожну по 2 зубчики часнику (на літрову банку).
  4. Поставити на плиту велику каструлю з водою, яка покриватиме 3-4 см банки. На дно покласти рушник.
  5. Огірки в банках залити готовим маринадом, і ці банки, прикривши кришками, опустити в киплячу воду. Долити в каструлю води до звуження банок. Довести до кипіння і дати покипіти 7 хвилин, не більше, щоб огірки залишилися хрусткими.
  6. Після стерилізації дістати банки і закатати їх. А потім, за стандартною схемою, перевернути, укутати пледом і дати охолонути.

Нагадаємо, раніше ми розповідали, як приготувати "биті" огірки. "Сьогодні" також ділилися рецептами помідорів у власному соку.

Читайте також:

Реклама на segodnya.ua Реклама
Всі новини Показати ще
Реклама на segodnya.ua Реклама
Новини шоу-бізнеса
Читати ще
Лайфхаки для життя
Більше хаків
Модно
Ідеї нейл-дизайну
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
1 /2
Більше варіантів
Цитата дня

Після чотирьох місяців війни ніхто з нас не в порядку

Цитата на segodnya.ua
Олена Зеленська Перша леді України
Читати інтерв'ю
Instagram тижня
Акаунт про супергероїв сучасності — ЗСУ
Підписатися
Дивитися фото
Зберегти у закладинки
Haute Couture
Розклад Fashion Weeks

Париж. Франція

3 – 7 липня

Париж. Франція

Маямі. США

14 – 21 липня

Маямі. США

Нью-Йорк. США

9 – 14 вересня

Нью-Йорк. США

Лондон. Англія

16 – 20 вересня

Лондон. Англія

Мілан. Італія

20 – 26 вересня

Мілан. Італія
Подробиці з модних показів

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти