Як вибрати яблука для випічки: поради Лізи Глінської

29 вересня 2020, 11:34
Дізнайтеся, як не помилитися при виборі яблук для пирогів і десертів

Кондитер Ліза Глінська

Яблука – корисний і універсальний продукт, з яким можна приготувати і шедевр кондитерського мистецтва, і звичні всім пироги або шарлотку. Але сортів яблук багато – як дізнатися, які підійдуть для вашої випічки? Докладною інструкцією в своєму Instagram поділилася Єлизавета Глінська, відомий кондитер і переможниця кулінарного шоу "МастерШеф".

Ренет Симиренка

Реклама

Яблука Симиренка

Просто створені для випічки. Насичений винно-солодкий аромат і приємна на смак кислинка зберігаються навіть при тривалому випіканні, що дозволить втілити в життя всі улюблені страви. Часто вживаються для приготування варення, джемів, начинок.

Голден Делішес

Реклама

Яблука голден

Досить великі яблука жовтувато-зеленого відтінку, які легко зустріти практично в кожному супермаркеті. Цей сорт яблук є одним із символів Західній Вірджинії (США) і в стиглому вигляді має м'яку, солодку текстуру.

Читайте також:

Реклама

Бажано готувати такі яблука недовго, щоб ваші авторські десерти встигли просочитися їх ароматом, але самі яблука не втратили форму.

Гала

Яблука Гала

Багато десертів можна готувати з цими яблуками. Вони менш популярні, але ідеально підходять не тільки для випічки, але і для приготування різних джемів, напоїв та варення. Завдяки незвичайному карамельного присмаку і хрусткій скоринці вони зберігають форму і наповнюють ваші десерти ароматами.

Джонатан (Зимове червоне)

Яблука Джонатан

Це сорт яблук середнього розміру з ніжним червонуватим забарвленням. Їх називають "класикою жанру" для приготування пирогів. Ці яблука в міру соковиті, хрусткі і з легким кислуватим смаком.

Антонівка

"Народний" сорт яблук, але, незважаючи на свою простоту, користується попитом. Плоди мають характерний кислий смак, служать відмінною начинкою для шарлотки, як і Джонатан.

Дивіться відео, як приготувати яблучний сидр:

Нагадаємо, раніше ми ділилися рецептом яблучного пирога з листкового тіста, а також писали, як приготувати яблучний крамбл.