Як смачно запекти курку з лимоном в духовці

23 квітня 2020, 10:10
Рецепт запеченої курки з лимоном, часником і чебрецем

Запечена курка з лимоном

Курка, запечена в духовці за цим рецептом, виходить надзвичайно м'якою і ніжною. Це класика, визнана всіма. А лимон, часник і чебрець додадуть страві аромату.

Запечену курку можна подавати разом з відварною або запеченою картоплею, рисом або овочевим салатом.

Реклама

Лимонна курка в духовці

Запечена курка з лимоном

Час приготування:

Реклама
  • 2 години

Калорійність:

  • 195 ккал на 100 г

Інгредієнти:

  • 1 лимон
  • 1 пучок свіжого чебрецю
  • курча вагою 1-1,5 кг
  • 2-3 зубчики часнику
  • 1 ст.л. оливкової олії
  • сіль
  • мелений чорний перець

Читайте також:

Реклама

Спосіб приготування:

  1. Розігрійте духовку до 200 °С.
  2. Лимон добре помийте і розріжте навпіл. Вставте гілочку чебрецю в цитрус і помістіть лимон всередину випотрошеної і підготовленої до запікання курки.
  3. Зробіть соус, подрібнивши в блендері часник, листя чебрецю і оливкову олію. Натріть отриманою сумішшю курку зовні і всередині.
  4. Покладіть курку в форму для запікання, приправте її крупною сіллю і перцем. Накрийте тушку фольгою і запікайте впродовж 30 хвилин.
  5. Тоді зніміть фольгу і готуйте ще 30 хвилин. Після цього знизьте температуру в духовці до 180 °С і запікайте ще 25 хвилин до готовності.
  6. Вимкніть духовку, але залиште курку всередині на 10-15 хвилин.
  7. Викладіть птицю на блюдо і полийте зверху соком з форми, що утворився під час запікання. Розріжте на порційні шматки.

Як перевірити готовність курки

Птиця готова, коли, проткнувши її стегно ножем, ви побачите прозорий сік.

Дивіться відео, як приготувати курячі крильця на мангалі:

Нагадаємо, раніше ми писали, як запекти курку з цитрусовими. Сьогодні.Lifestyle також ділилися рецептом курячих відбивних з виноградом.