Католики святкують Різдво 25 грудня, а православні християни – 7 січня. Якщо ви хочете поглянути на святковий стіл по-новому і приготувати щось незвичайне, запечіть курку в духовці з апельсинами і мандаринами.
Дивіться відео, як вибрати смачні мандарини:
Курка в духовці з апельсинами і мандаринами
Час приготування:
- 2 години
Калорійність:
- 148 ккал
Інгредієнти:
- 1 курка вагою 1,5 кг
- 2 апельсина
- 5-6 мандаринів
- 100 г цибулі-порею
- 2 гілочки розмарину
- Невеликий пучок чебрецю
- 1 фенхель (можна не додавати)
- 1/2 ч. ложки анісу
- 1 ст. ложка вершкового масла
- 5-7 ст. ложок рослинного масла
- Сіль, перець – за смаком
Спосіб приготування:
- Курку добре посоліть, поперчіть, змастіть розм'якшеним вершковим маслом, присипте листочками чебрецю і розмарину (залиште 1 гілочку чебрецю і розмарину, вони нам знадобляться) і втирайте все це в шкіру. Перев'яжіть ніжки міцною ниткою.
- Апельсини, мандарини і фенхель наріжте шматочками або кружечками і складіть в деко, застелене пергаментом. Порей добре промийте під струменем холодної води, наріжте товстими кружечками або залиште цілком і додайте в деко до фруктів.
- Зверху покладіть курку, додайте аніс, гілочку розмарину і чебрецю. Полийте все рослинним маслом і поставте в розігріту до 230 ° С духовку на 15 хвилин. Потім зменшіть температуру до 170 ° С і готуйте ще 1,5 години. Кожні 15-20 хвилин діставайте курку і поливайте соком, що виділився. Чим частіше повторювати цю процедуру, тим більш рівною і глянсовою буде кірочка.
Як подавати курку
Готову курку дістаньте з духовки, залиште на 15 хвилин відпочити і подавайте. Гарніром може стати запечена картопля, відварений рис або булгур.
Нагадаємо, раніше ми писали, як приготувати салат з куркою від Джеймі Олівера. "Сьогодні" також ділилися рецептом салату з буряка з куркою та горіхами .