Класичний розсольник готується з яловичиною, перлової крупою і солоними огірками. Назва "розсольник" походить від слова "розсіл" – головного інгредієнта цього супу. Ми пропонуємо більш дієтичну версію страви – з куркою.
До речі, раніше для підкислення супу в багатих будинках використовували не огірковий розсіл, а лимонний сік, але лимони не могли надати розсольнику такий же насичений смак, як бочкові огірочки.
Розсольник з куркою і перловкою
Калорійність:
- 58 ккал на 100 г
Інгредієнти:
- 500 г курки
- 2 л води
- 150 г солоних огірків
- 0,5 склянки огіркового розсолу
- 2 картоплини
- 1 ріпчаста цибуля
- 1 морква
- 0,5 склянки перловки
- Сіль за смаком
- Перець горошком – за смаком
- Рослинна олія – для смаження
- 1-2 ст. л. томатної пасти
- Зелень – за смаком
Дивіться відео, як приготувати печиво на розсолі:
Спосіб приготування:
- Курку (ніжки, крильця) помити і викласти в каструлю. Залити холодною водою, поставити на вогонь. Довести до кипіння, зняти піну, варити курку близько 20 хвилин.
- Тим часом почистити, помити картоплю. Нарізати кубиками. Перловку добре промити.
- До курки викласти перловку і картопля. Варити 20 хвилин на невеликому вогні під кришкою.
- Почистити моркву і цибулю, помити. Цибулю нарізати кубиками, а моркву – тонкою соломкою.
- Нарізати кубиками солоні огірки.
- Розігріти сковороду, налити рослинну олію. У гарячу олію викласти цибулю і моркву. Тушкувати на середньому вогні, помішуючи, три-чотири хвилини.
- Потім додати огірки, тушкувати близько двох хвилин. Потім додати томатну пасту і перець горошком. Перемішати.
- У каструлю викласти зажарку, додати розсіл, посолити. Варити розсольник з перловкою з курки 10 хвилин під кришкою на маленькому вогні.
- Помити і дрібно нарізати зелень. Зелень додати в каструлю перед подачею.
Як подавати розсольник
Подавати готовий суп зі сметаною і хлібом.
Нагадаємо, раніше ми писали, як приготувати пісний грибний розсольник . "Сьогодні" також ділилися рецептами приготування перловки .