Головна Сьогодні

Як зварити смачний розсольник з куркою і перловкою

Рецепт легкого курячого супу

Класичний розсольник готується з яловичиною, перлової крупою і солоними огірками. Назва "розсольник" походить від слова "розсіл" – головного інгредієнта цього супу. Ми пропонуємо більш дієтичну версію страви – з куркою.

До речі, раніше для підкислення супу в багатих будинках використовували не огірковий розсіл, а лимонний сік, але лимони не могли надати розсольнику такий же насичений смак, як бочкові огірочки.

Розсольник з куркою і перловкою

Курячий розсольник з перловкою
Курячий розсольник з перловкою
Фото: Depositphotos

Калорійність:

  • 58 ккал на 100 г

Інгредієнти:

  • 500 г курки
  • 2 л води
  • 150 г солоних огірків
  • 0,5 склянки огіркового розсолу
  • 2 картоплини
  • 1 ріпчаста цибуля
  • 1 морква
  • 0,5 склянки перловки
  • Сіль за смаком
  • Перець горошком – за смаком
  • Рослинна олія – для смаження
  • 1-2 ст. л. томатної пасти
  • Зелень – за смаком

Дивіться відео, як приготувати печиво на розсолі:

Спосіб приготування:

  1. Курку (ніжки, крильця) помити і викласти в каструлю. Залити холодною водою, поставити на вогонь. Довести до кипіння, зняти піну, варити курку близько 20 хвилин.
  2. Тим часом почистити, помити картоплю. Нарізати кубиками. Перловку добре промити.
  3. До курки викласти перловку і картопля. Варити 20 хвилин на невеликому вогні під кришкою.
  4. Почистити моркву і цибулю, помити. Цибулю нарізати кубиками, а моркву – тонкою соломкою.
  5. Нарізати кубиками солоні огірки.
  6. Розігріти сковороду, налити рослинну олію. У гарячу олію викласти цибулю і моркву. Тушкувати на середньому вогні, помішуючи, три-чотири хвилини.
  7. Потім додати огірки, тушкувати близько двох хвилин. Потім додати томатну пасту і перець горошком. Перемішати.
  8. У каструлю викласти зажарку, додати розсіл, посолити. Варити розсольник з перловкою з курки 10 хвилин під кришкою на маленькому вогні.
  9. Помити і дрібно нарізати зелень. Зелень додати в каструлю перед подачею.

Як подавати розсольник

Подавати готовий суп зі сметаною і хлібом.

Нагадаємо, раніше ми писали, як приготувати пісний грибний розсольник . "Сьогодні" також ділилися рецептами приготування перловки .

Підпишись на наш telegram

Лише найважливіше та найцікавіше

Підписатися
Читайте Segodnya.ua у Google News
Джерело: Сьогодні

Новини партнерів

Популярні статті

Новини партнерів

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти