Як смачно приготувати тріску на овочевій подушці

9 липня 2020, 11:45
Простий рецепт тушкованої тріски з рататуєм на сковороді

Тріска на овочевій подушці

Тріска з овочами виходить дуже ніжною, соковитою і смачною. Її можна приготувати на обід або вечерю влітку.

У нашому рецепті риба тушкується на подушці з рататуя – знаменитого французького овочевого рагу, яке складається з баклажанів, цукіні, перцю і помідорів.

Реклама

Тріска на подушці з рататуя

Тріска на овочевій подушці

Час приготування:

Реклама
  • 1 година

Калорійність:

  • 54 ккал на 100 г

Складові:

  • 800 г філе тріски
  • 300 г баклажанів
  • 300 г цукіні
  • 300 г червоного солодкого перцю
  • 50 г ріпчастої цибулі
  • 500 г помідорів
  • 10 г часнику
  • 40 мл олії
  • 5 г чебрецю
  • 10 мл лимонного соку
  • Сіль, перець – за смаком
  • 100 мл білого сухого вина

Читайте також:

Реклама

Спосіб приготування:

  1. Рибу полити лимонним соком, посолити і поперчити.
  2. Цибулю і часник нарізати дрібними кубиками.
  3. З помідорів зняти шкірку, нарізати м'якоть кубиками.
  4. Перець очистити від насіння, нарізати кубиками.
  5. Нарізати цукіні і баклажани кубиками.
  6. В одній сковороді нагріти половину оливкової олії і обсмажити цибулю і часник. Додати помідори і тушкувати 5 хвилин.
  7. В окремій сковороді на олії, що залишилася, обсмажити перець, цукіні і баклажани протягом 5 хвилин. Перекласти всі овочі в одну сковороду, влити вино, посолити, поперчити і додати гілочки чебрецю.
  8. Викласти на овочі рибне філе, накрити кришкою і тушкувати 25 хвилин або до готовності риби.

Як подавати страву

Подавати, посипавши подрібненою петрушкою.

Дивіться відео, як зробити розтягаї з рибою:

Нагадаємо, раніше ми писали, як смачно приготувати скумбрію. Сьогодні.Lifestyle також ділилися рецептом риби під сирною кіркою від Юлії Висоцької.