Як смачно приготувати фаршировані кабачки в духовці

7 серпня 2020, 13:27
Рецепти "діжок" з кабачків з м'ясною і грибною начинкою

Фаршировані кабачки зі свининою та рисом

Найбільш популярним варіантом страв з кабачків, звичайно ж, є фаршировані кабачки. Це можуть бути класичні вишукані човники з кабачків або "діжки". Пропонуємо вашій увазі рецепти "діжок" з кабачків з різними начинками.

Фаршировані кабачки з рисом і свининою

Фаршировані кабачки зі свининою та рисом

Реклама

Час приготування:

  • 30 хвилин

Складові:

  • Кабачок – 150 г
  • Свинина – 80 г
  • Відварений рис – 20 г
  • Відварна морква – 20 г
  • Томатна паста – 30 г
  • Майонез або сметана – 15 г

Читайте також:

Реклама

Спосіб приготування:

  1. Кабачок ріжемо "діжками", виймаємо серединку, залишаючи "денце", солимо.
  2. М'ясо перекручуємо на м'ясорубці, додаємо відварений рис, дрібно нарізану серединку кабачка, відварену моркву, томатну пасту, солимо, перчимо, закладаємо в кабачки і ставимо в духовку на 20-25 хвилин.
  3. Виймаємо кабачки з духовки, змащуємо зверху майонезом або сметаною.

"Діжки" з кабачків з грибами, сиром і помідорами

Додавайте до страв з кабачків орегано і карі

Час приготування:

Реклама
  • 20 хвилин

Складові:

  • Кабачок – 150 г
  • Гриби – 80 г
  • Цибуля – 30 г
  • Сметана – 30 г
  • Твердий сир – 20 г
  • Помідори – 10 г

Дивіться відео, як вибрати печериці:

Спосіб приготування:

  1. Кабачок ріжемо "діжками", виймаємо серединку, залишаючи "денце", солимо і ставимо в духовку на 7-10 хвилин. Інший варіант – можна відварити їх у підсоленій воді протягом такого ж часу.
  2. Гриби і цибулю дрібно нарізаємо, підсмажуємо на олії. Можете взяти будь-які гриби, на ваш розсуд, – це можуть бути печериці, лисички, маслюки, білі гриби, а також можна зробити суміш з декількох видів грибів.
  3. Заповнюємо грибами з цибулею кабачки, поливаємо сметаною, трьом зверху твердий сир і кладемо дрібно нарізані помідори.
  4. Запікаємо наші "діжки" в мікрохвильовці чи духовці протягом 3 хвилин.

На замітку

Фруктовий варіант фаршированих кабачків: точно такі ж "діжки" наповнюємо сумішшю з заздалегідь нарізаних і тушкованих в оливковій олії яблук, а також чорносливу, кураги і волоських горіхів. При цьому кабачки попередньо не відварюємо, а запікаємо вже з начинкою в духовці, прикривши зверху фольгою. Пекти треба до тих пір, поки начинка не стане темно-коричневого кольору.

Нагадаємо, раніше ми ділилися рецептом дієтичних курячих котлет з кабачками, а також писали, як зробити корисні кабачкові оладки в духовці.