Пиріжки з капустою на кефірі
Пиріжки з капустою – смачний привіт з дитинства. Щоби приготувати начинку з капусти для пиріжків, свіжу білокачанну капусту тушкують або обсмажують на сковороді до готовності. Іноді в неї додають смажені гриби, ковбаски, чорнослив, зелень або варені яйця. Також для начинки можна використовувати і квашену капусту.
Начинка для пиріжків зі свіжої капусти з яйцями
Інгредієнти
- 500 г капусти білокачанної
- 6 яєць
- Сіль, перець, спеції за смаком
- Олія соняшникова для смаження капусти
Спосіб приготування
- Капусту дрібно нашаткувати, посолити і обсмажити на сковороді на олії майже до готовності.
- Яйця відварити круто, очистити і подрібнити. Змішати з готовою капустою.
Начинка для пиріжків зі свіжої капусти
Інгредієнти
- 1 невелика капуста
- 2 цибулини
- Сіль і перець
- 2 ст. л. олії
Спосіб приготування
- Цибулю подрібнити, капусту тонко нашаткувати.
- Розігріти олію в сковороді. Обсмажити цибулю до м'якості, додати прим'яту капусту.
- Обсмажувати на великому вогні кілька хвилин, посолити і поперчити, зменшити вогонь і тушкувати до готовності. Щоб начинка було соковитою, можна влити трохи води. Остудити.
Порада: За бажанням в начинку з капусти можна додати ложку томатного соусу, смажені гриби або дрібно нарізане варене яйце і кріп.
Начинка для пиріжків з квашеної капусти
Інгредієнти
- 400 г квашеної капусти
- 1 ріпчаста цибуля
- 2 ст. л.олії
- 100 г моркви
- 0.5 ч. л. цукру
Спосіб приготування
- Цибулю нарізати дрібними кубиками, а моркву натерти на крупній тертці.
- Розігріти сковороду з соняшниковою олією, викласти в сковороду цибулю і моркву. Смажити, помішуючи, 3-4 хвилини.
- Квашену капусту попередньо відварити в 0,5 л води 30 хвилин. Рідину злити.
- Додати підготовлену капусту до овочів в сковороду. Додати цукор, перемішати.
- Тушкувати, час від часу помішуючи, 10-15 хвилин. Остудити.
Як приготувати тісто для пиріжків з капустою
Час приготування:
- 1.5 години
Інгредієнти
- 200 мл кефіру
- 100 мл олії
- 1 ст. л. цукру
- 1 ч. л. солі
- 1 пакетик сухих дріжджів
- 1,5 склянки борошна
Спосіб приготування
- Розвести дріжджі в теплій воді і дати постояти в теплому місці, щоб дріжджі активізувалися.
- Додайте всі інгредієнти, крім борошна, перемішайте.
- Поступово підсипаючи борошно, замісити тісто, дайте йому підійти упродовж години.
Тут знайдете 3 смачні рецепти з цвітною капустою.