Пироги та пиріжки з капустою: 3 рецепти начинки

22 лютого 2021, 17:46
Тісто для пиріжків з капустою може бути дріжджовим або листковим

Пиріжки з капустою на кефірі

Пиріжки з капустою – смачний привіт з дитинства. Щоби приготувати начинку з капусти для пиріжків, свіжу білокачанну капусту тушкують або обсмажують на сковороді до готовності. Іноді в неї додають смажені гриби, ковбаски, чорнослив, зелень або варені яйця. Також для начинки можна використовувати і квашену капусту.

Начинка для пиріжків зі свіжої капусти з яйцями

Реклама

Пиріжки з капустою на молоці

Інгредієнти

  • 500 г капусти білокачанної
  • 6 яєць
  • Сіль, перець, спеції за смаком
  • Олія соняшникова для смаження капусти

Спосіб приготування

Реклама
  1. Капусту дрібно нашаткувати, посолити і обсмажити на сковороді на олії майже до готовності.
  2. Яйця відварити круто, очистити і подрібнити. Змішати з готовою капустою.

Читайте також:

Начинка для пиріжків зі свіжої капусти

Рецепти пиріжків з капустою

Реклама

Інгредієнти

  • 1 невелика капуста
  • 2 цибулини
  • Сіль і перець
  • 2 ст. л. олії

Спосіб приготування

  1. Цибулю подрібнити, капусту тонко нашаткувати.
  2. Розігріти олію в сковороді. Обсмажити цибулю до м'якості, додати прим'яту капусту.
  3. Обсмажувати на великому вогні кілька хвилин, посолити і поперчити, зменшити вогонь і тушкувати до готовності. Щоб начинка було соковитою, можна влити трохи води. Остудити.

Порада: За бажанням в начинку з капусти можна додати ложку томатного соусу, смажені гриби або дрібно нарізане варене яйце і кріп.

Читайте також:

Начинка для пиріжків з квашеної капусти

Капуста для пиріжків готується швидко, з ними Овен відпочине перед черговим звершенням

Інгредієнти

  • 400 г квашеної капусти
  • 1 ріпчаста цибуля
  • 2 ст. л.олії
  • 100 г моркви
  • 0.5 ч. л. цукру

Спосіб приготування

  1. Цибулю нарізати дрібними кубиками, а моркву натерти на крупній тертці.
  2. Розігріти сковороду з соняшниковою олією, викласти в сковороду цибулю і моркву. Смажити, помішуючи, 3-4 хвилини.
  3. Квашену капусту попередньо відварити в 0,5 л води 30 хвилин. Рідину злити.
  4. Додати підготовлену капусту до овочів в сковороду. Додати цукор, перемішати.
  5. Тушкувати, час від часу помішуючи, 10-15 хвилин. Остудити.

Як приготувати тісто для пиріжків з капустою

Час приготування:

  • 1.5 години

Інгредієнти

  • 200 мл кефіру
  • 100 мл олії
  • 1 ст. л. цукру
  • 1 ч. л. солі
  • 1 пакетик сухих дріжджів
  • 1,5 склянки борошна

Спосіб приготування

  1. Розвести дріжджі в теплій воді і дати постояти в теплому місці, щоб дріжджі активізувалися.
  2. Додайте всі інгредієнти, крім борошна, перемішайте.
  3. Поступово підсипаючи борошно, замісити тісто, дайте йому підійти упродовж години.

Тут знайдете 3 смачні рецепти з цвітною капустою.