Як зварити смачний пісний борщ з сушеними грибами та чорносливом

17 серпня 2020, 17:54
Пісний борщ з грибами та чорносливом – це дуже ситна і смачна страва

Борщ по-флотськи - рецепт

Успенський піст триватиме з 14 по 27 серпня. Протягом цього періоду не можна вживати продукти тваринного походження: м'ясо, птицю, молоко і яйця. Тому під час посту доводиться готувати звичні страви по-новому. Наприклад, борщ без м'яса, але з грибами і чорносливом.

Пісний борщ з грибами та чорносливом

Реклама

Борщ по-флотськи – рецепт

Час приготування:

  • більше 3-х годин

Калорійність:

Реклама
  • 49 ккал на 100 г

Складові:

  • 10 г сушених білих грибів
  • 100 г буряка
  • 1,5 ст.л. рослинної олії
  • 1 ч.л. оцту 3%
  • 1 ст.л. томатної пасти
  • 1/2 шт. моркви
  • 1/2 шт. кореня петрушки
  • 1 ріпчаста цибуля
  • 150 г білокачанної капусти
  • 60 г чорносливу без кісточки
  • 1 ч.л. цукру

Читайте також:

Спосіб приготування:

Реклама
  1. Сушені гриби промити і залити водою, щоб рідина злегка їх покривала. Залишити на 3-4 години.
  2. Буряк нарізати соломкою, злегка обсмажити на частині олії, додати оцет, томатну пасту, цукор, трохи води і тушкувати до готовності буряків.
  3. Моркву і цибулю нарізати соломкою і обсмажити на олії, що залишилася.
  4. Грибний настій процідити, влити 4 склянки води, додати нарізані соломкою гриби, довести до кипіння.
  5. Покласти нарізану кубиками картоплю, нашатковану соломкою капусту, варити суп 10 хвилин.
  6. Додати розпарений чорнослив, буряк, дрібно нарізаний корінь петрушки і пасеровані овочі. Варити ще 15 хвилин.
  7. За 5 хвилин до готовності посолити, додати перець горошком і мелений чорний перець.

Як подавати пісний борщ

Подавайте страву разом з нарізаною зеленню і житнім хлібом.

Дивіться відео, як осучаснити український борщ і вареники:

Нагадаємо, раніше ми писали, як зварити зелений борщ без м'яса.