Заправка для борщу на зиму – одна з найкорисніших заготовок, яка допоможе істотно заощадити час на кухні. Така закрутка дуже зручна, коли ви поспішаєте: достатньо відкрити баночку, розвести м'ясним бульйоном – і борщ готовий.
Консервований борщ на зиму: рецепт


Час приготування:
- 30 хвилин
Калорійність:
- 73 ккал
Складові:
- Буряк – 0,5 кг
- Капуста – 1 качан
- Морква – 0,5 кг
- Цибуля – 5 шт.
- Перець солодкий – 5 шт.
- Помідори – 0,5 кг
- Оцет – 1 ч. л.

Для розсолу:
- Вода – 1 л
- Цукор – 2 ст. л.
- Сіль – 2 ст. л.
Дивіться відео, як осучаснити традиційний борщ і вареники:
Спосіб приготування:
- Буряк і моркву натріть на крупній тертці, інші овочі наріжте невеликими шматочками.
- Залийте киплячим розсолом і поставте варитися на сильний вогонь. Коли борщ закипить, зменшіть вогонь і варіть все 20 хвилин на маленькому вогні.
- В самому кінці додайте оцет і розкладіть все в підготовлені банки.
- Закрийте їх, переверніть, закутайте.
Як зберігати заготовку
Зберігати такий борщ можна і при кімнатній температурі.
Нагадаємо, раніше ми ділилися рецептом смачного борщу з м'ясом і чорносливом.