Як зварити мокко-глінтвейн з червоного вина

16 лютого 2020, 12:00
Готуємо зігріваючий кавовий глінтвейн

Кавовий глінтвейн: рецепт з фото

Вся принадність глінтвейну полягає в тому, що можна проводити нескінченні експерименти з сортом вина і складом прянощів і фруктів. Причому останні можна взагалі не додавати, а підігріти вино разом з кавою, коньяком і цукром.

Дивіться відео, як правильно пити глінтвейн:

Реклама

Читайте також:

Рецепт мокко-глінтвейну

Реклама

Час приготування:

  • 15 хвилин

Калорійність:

  • 65 ккал на 100 г

Інгредієнти:

Реклама
  • 750 мл червоного вина
  • 150 г цукру
  • 150 мл коньяку
  • 300 мл кави

Спосіб приготування:

  1. Зварити міцну натуральну каву.
  2. З'єднати каву, червоне столове вино, цукор і коньяк.
  3. Підігріти суміш у посуді до 70-80 °С.
  4. Розлити по жароміцним скляним чашкам і подавати.

Корисні поради

  • Замість цукру можна додати мед за смаком.
  • Глінтвейн не варто нагрівати до температури вище ніж 80 °С. Ні в якому разі не варто його кип'ятити!
  • Як і інші гарячі зимові напої, глінтвейн прийнято подавати у високих келихах з товстого скла.
  • Як правило, глінтвейн п'ють окремо від їжі. Цей напій також можна подати з не дуже солодким десертом (печиво, штрудель, фруктовий пиріг).

Нагадаємо, раніше ми розповідали, як приготувати справжній грог. "Сьогодні" також писали, як зробити подарункову суміш для глінтвейну .