Як зварити компот із черешні: рецепти ягідного напою на зиму

2 липня 2020, 16:46
Перевірені рецепти компотів з черешні з фото

Компот з черешні на зиму

Компот з черешні – чудова заготовка на зиму . І не важливо, зберете ви урожай на дачі або купите ягоди на ринку, компот із черешні в холодну пору завжди буде доречним.

Головне, щоб ягоди були стиглими і солодкими, але не перезрілими. Перед приготуванням черешню потрібно обов'язково перебрати. Потім ягоди ретельно промити і відкинути на друшляк, щоб повністю стекла вода.

Реклама

Черешневий компот на зиму з лимоном

Компот з черешні на зиму

Час приготування:

  • 30 хвилин

Складові:

Реклама
  • 1 кг черешні
  • Сік 1 лимона
  • 2 склянки цукру
  • 2,5 л води

Читайте також:

Спосіб приготування:

  1. Черешню перебрати, добре помити і скласти в стерилізовані банки. Повільно залити до верху окропом і залишити на 5 хвилин.
  2. Злити рідину в каструлю, додати цукор і лимонний сік. Довести до кипіння. Цукор повинен повністю розчинитися.
  3. Залити отриманим сиропом ягоди і закатати банки.
  4. Перевернути ємності догори дном, накрити рушниками і дати охолонути. Зберігати черешневий компот в сухому прохолодному місці.

Простий компот із черешні на зиму

Рецепти компоту з черешні

Реклама

Час приготування:

  • 30 хвилин

Складові:

  • 1 кг черешні
  • 1 л води
  • 300 г цукру

Дивіться відео, чим корисні літні компоти:

Спосіб приготування:

  1. Ягоди і перебрати і видалити хвостики. Добре промити і відкинути на сито.
  2. Банки добре вимити і обполоснути окропом. Закласти ягоди до половини банки, залити окропом. Прикрити кришками і залишити на 20 хвилин.
  3. Злити воду в каструлю і додати цукор. Зварити сироп.
  4. Залити сироп у банки з ягодами і закупорити. Поставити в тепло на 12 годин. Остиглий компот зберігати в погребі.

Компот з черешні без кісточок

Компот з черешні без кісточок

Час приготування:

  • 30 хвилин

Інгредієнти на 0,5-л банку:

  • 1-2 склянки черешні
  • 50 г цукру
  • Вода

Спосіб приготування:

  1. Черешню перебрати, помити і видалити кісточки. Покласти в чисті банки, засипати цукром і залити окропом.
  2. Прикрити кришками і поставити стерилізуватися протягом 20 хвилин з моменту закипання. Закрити.

Нагадаємо, раніше ми писали, як зварити компот з абрикосів . Сьогодні.Lifestyle також ділилися рецептами компотів і варення з вишні .