Як зварити густий полуничний джем на зиму

9 червня 2020, 11:15
Найкращий рецепт джему з полуниці

Густий полуничний джем

Полуничне варення на зиму готують різними способами. Ягоди варять цілими в сиропі, перетирають разом з цукром чи заготовляють з додаванням пектину.

Полуничний джем з тостами і вершковим маслом – ідеальний варіант для швидкого сніданку. Приготувати таке варення не складе великих труднощів.

Реклама

Густий полуничний джем

Густий полуничний джем

Час приготування:

Реклама
  • понад 3 години

Калорійність:

  • 278 ккал на 100 г

Складові:

  • 1 кг полуниці
  • 700 г цукрового піску
  • Сік 1 лимона

Читайте також:

Реклама

Спосіб приготування:

  1. Перебрати полуницю, видалити плодоніжки і зважити. Потім ретельно промити ягоди під проточною водою.
  2. Засипати полуницю цукром, додати лимонний сік і поставити в холодильник на ніч, щоб ягоди пустили сік.
  3. Каструлю поставити на плиту, довести до кипіння і на середньому вогні варити 30 хвилин, помішуючи дерев'яною ложкою і знімаючи піну, що утворюється.
  4. Потім ягоди подрібнити (якщо хочеться, щоб у джемі були великі шматочки, можна половину подрібнити, а половину залишити цілими), каструлю знову повернути на вогонь і, помішуючи, варити ще 20-25 хвилин.
  5. Розкласти в стерильні банки і герметично закрити. Зберігати банки в темному місці.

Як перевірити готовність джему

На пласку тарілку викласти ложку джему, остудити і ложкою чи пальцем провести через середину. Якщо половинки джему не зливаються, він готовий.

Ще один спосіб: в холодну воду капнути крапельку джему. Якщо крапелька не втрачаючи форму падає на дно, джем готовий.

Дивіться відео, як зробити вино з полуниці:

Нагадаємо, раніше ми писали про користь і шкоду полуниці. Сьогодні.Lifestyle також розповідали, як приготувати клафуті з полуницею.