Як зробити смачний шашлик зі свинини в овочевому маринаді

26 травня 2020, 16:40
Готуємо соковитий шашлик зі свинини

Шашлик зі свинини з овочами

Шашлик зі свинини готується найпростіше. Для цієї страви найкраще підійдуть ошийок або корейка, а також вирізка і биток. Кулінари не рекомендують брати окіст і взагалі задню частину. Там менше жиру і шашлик може вийти твердим.

За бажання в маринад для шашлика зі свинини можна додати свіжі базилік і кінзу, шматочки м'яса чергувати на шампурі з патисонами, цукіні, заздалегідь замаринованими баклажанами.

Реклама

Шашлик зі свинини

Шашлик зі свинини з овочами

Час приготування:

Реклама
  • понад 3 години

Калорійність:

  • 218 ккал на 100 г

Інгредієнти:

  • 1 кг свинини (м'ясо із салом)
  • 7 помідорів чері
  • 1 солодкий болгарський перець
  • 2 помідори
  • 1 морква
  • 3 цибулини
  • 3 зубчики часнику
  • 1 корінь петрушки
  • 1 стебло селери
  • 2 ст. л. рослинної олії
  • 1/2 ст. томатного пюре
  • 1 ч. л. цукру
  • 1 1/2 ст. оцту 3%
  • 1 лавровий лист
  • 2-3 бутони гвоздики
  • Кориця, перець-горошок, мелений чорний перець, сіль за смаком

Читайте також:

Реклама

Спосіб приготування:

  1. Нарізати м'ясо кубиками розміром 3×3 см. Посолити і поперчити.
  2. Почистити і дрібно нарізати цибулю, часник, болгарський перець, корінь петрушки, селеру.
  3. Зняти шкірку з помідорів, дрібно нарізати. Натерти моркву на крупній тертці.
  4. Викласти овочі на сковороду, смажити на олії до розм'якшення. Додати до овочів томатне пюре, 50 мл води і тушкувати 5-7 хвилин.
  5. Збити отриману суміш блендером до однорідної маси. Викласти назад у сковороду, влити оцет. Додати спеції, цукор, сіль. Тушкувати 2 хвилини.
  6. Остудити маринад до температури 50 °С і залити ним м'ясо. Накрити плівкою, поставити в холодильник на ніч.
  7. Одягти на шампури по черзі з помідорами чері. Смажити на помірно гарячому вугіллі 7 хвилин, періодично повертаючи.

МОЗ закликає: за перших симптомів респіраторних захворювань обов'язково зателефонуйте до сімейного лікаря. Залишайтеся вдома! Самоізоляція – найдієвіший спосіб убезпечитися від інфікування.

Дивіться відео про секрети смачного шашлика:

Нагадаємо, раніше ми писали, як приготувати смачні соуси до шашлика. Сьогодні.Lifestyle також розповідали, як зварити шурпу з баранини на вогні.