Сезон шашликів уже почався! Багато хто залюбки готує м'ясо на дачі. Ми поділимося рецептами оригінальних маринадів, які допоможуть повністю розкрити смак різних видів м'яса: курки, баранини, свинини і яловичини. Потрібно буде лише змішати всі інгредієнти і залишити в них м'ясо на кілька годин.
Для риби, м'яса, морепродуктів: маринад з лимоном, розмарином, часником
Змішайте натерту цедру і сік 1 лимона з 6 ст. л. оливкового масла, додайте нарізане листя 1 гілочки розмарину, по 1 ч. л. крупної морської солі і свіжомеленого чорного перцю.
Для свинини, яловичини, курки: маринад "Гострий томат"
Змішайте 8 ст. л. протертих томатів (можна використовувати і кетчуп), 2 ст. л. соєвого соусу, 2 ст. л. соусу чилі, 4 ст. л. червоного вина і жменю нарізаної зелені петрушки.
Для стейків зі свинини та яловичини: маринад з пивом і гірчицею
150 мл темного пива змішайте з 4 ст. л. зернистої гірчиці, лавровим листом і гілочками чебрецю, додайте 1 ч. л. солі та ½ ч. л. меленого перцю.
Для яловичої вирізки, курки, риби: азійський маринад
3 ст. л. соку лимона, 1 ст. л. коричневого цукру або мeду, 2 ст. л. оливкового масла, 1 ст. л. кунжутної олії, по 2 cт. л. рибного і соєвого соусів, 2 ч. л. тертого імбиру, 1 ч. л. перцю чилі.
Для свинини і курки: маринад з оливковою олією, чебрецем, бальзаміком
Змішайте 5 ст. л. бальзамічного оцту, 3 ст. л. оливкового масла, 1 ч. л. соусу табаско і 2-3 гілочки чебрецю.
Для курки: маринад з йогуртом і карі
200 мл натурального йогурту плюс 2 ч. л. порошку карі, 2 ст. л. соку лимона, нарізана кінза і щіпка свіжомеленого чорного перцю.
МОЗ закликає : за перших симптомів респіраторних захворювань обов'язково зателефонуйте до сімейного лікаря. Залишайтеся вдома! Самоізоляція – найдієвіший спосіб убезпечитися від інфікування.
Нагадаємо, раніше ми писали, як приготувати шампіньйони на грилі. Сьогодні.Lifestyle також ділилися рецептом курки з картоплею в рукаві.