Не знаєте, як варити шурпу на вогнищі? В цьому немає нічого складного – потрібно лише купити якісні продукти і підібрати правильний температурний режим. І ще: не забудьте, що казан для шурпи повинен бути жароміцним, з товстим дном.
Шурпа на багатті з баранини
Час приготування:
- 3 години
Калорійність:
- 118 ккал на 100 г
Складові:
- Баранина (лопатка на кістці) – 1,5 кг
- Картопля молода – 6 шт.
- Курдючне сало – 50 г
- Солодкий перець різного кольору – 3 шт.
- Морква – 3 шт.
- Ріпчаста цибуля – 3 шт.
- Помідори – 2 шт.
- Гострий перець – 1 шт.
- Сіль, перець – за смаком
- Набір спецій (див. в рецепті) – за смаком (приблизно 2 ст.л.)
- Кукурудза – 1 качан
- Червона цибуля – 2 шт.
- Часник – 1 головка
- Кінза і петрушки – по 1-му пучку
- Горох нут – 100 г
Спосіб приготування:
- М'якоть баранини відокремити від кістки.
- Кісточку обсмажити в казані з невеликою кількістю курдючного жиру. Потім залити чистою водою і поставити казан на вогнище. Нам потрібно буде зварити міцний бульйон.
- Додати цілий стручок гострого перцю. Довести до кипіння, періодично знімаючи піну.
- Потім додати м'якоть баранини і знову довести до кипіння. Зняти піну і варити ще 1 годину на середньому вогні під закритою кришкою.
- Через годину додати набір спецій для шурпи (до складу входять: паприка, сушений томат, слива, чебрець, зіра, коріандр і сумах).
- Крупно нарізати овочі і додати в баранячий бульйон разом з нутом (якщо він консервований, то додавати потрібно в кінці).
- Варити на слабкому вогні 1 годину, поки м'ясо не стане м'яким і не почне легко відділятися від кістки. Додати лавровий лист. Можна додати трохи томатної пасти або свіжих помідорів без шкірки. Так смак шурпи стане ще більш насиченим.
- За 15 хвилин до готовності додати стебла кінзи (без листя) і нарізаний пластинками часник. Зняти з вогню і накрити кришкою казан. Дати настоятися 20 хвилин.
- Подавати шурпу зі свіжими коржами, посипавши рубаною зеленню, часником і червоною цибулею.
МОЗ закликає: при перших симптомах респіраторних захворювань обов'язково зателефонуйте до сімейного лікаря. Залишайтеся вдома! Самоізоляція – найдієвіший спосіб убезпечити себе від інфікування.
Дивіться відео, як приготувати плов на вогнищі:
Нагадаємо, раніше ми розповідали, як приготувати бограч на багатті. Сьогодні.Lifestyle також писали, як смачно запекти овочі на багатті .