Як зробити смачними і ароматними прісні овочі

23 серпня 2021, 12:22
Морква стане смачніше, якщо додати до неї кінзу і розмарин. Орегано та базилік підкреслять смажену цвітну капусту, а якщо готуєте буряковий салат, то не потрібно додавати запашний перець

Як смачно приготувати прісні овочі

Овочі – це корисно і це добре відомо. Але дуже часто замість ідеально смачних овочів, ми отримуємо трохи прісний гарнір, якому вочевидь чогось бракує. Для салатів потрібні правильні соуси, для овочів – необхідні спеції. Які саме – дізнаємося нижче. Тут читайте, як вигідно зібратися на пікнік.

Морква

До страв з морквою додайте розмарин, кріп, кінзу

Реклама

Гострий салат з моркви, морквяний салат із сиром та інше – до цієї їжі беріть розмарин, петрушку, кріп, кінзу і цибулю. Якщо любите морквяні пироги й торти, то тут підходить імбир, кориця, трохи мускатного горіха.

Цвітна капуста

Запечена цвітна капуста буде смачніше з базиліком

Її ми любимо в супах або просто обсмажувати в клярі. Для таких страв прекрасно підійдуть кріп, кінза, орегано, базилік, карі. Спробуйте додати трохи гірчиці, оливкової олії і тмину.

Реклама

Експерти кажуть, що цвітна капуста – універсальний, у плані спецій, овоч, вони йому підходять практично всі.

Кабачки і цукіні

Додавайте до страв з кабачків орегано і карі

У цих овочах ніжна м'якоть, їм потрібні м'які прянощі – петрушка, базилік, орегано, карі. Разом з цим ми добре знаємо, що кабачки і цукіні смачніше вдвічі, коли подаються з часником.

Реклама

Смачною буде страва з кабачків, якщо додати цибулю і білий мелений перець.

Читайте також:

Буряк

З буряком добре поєднуються коріандр і кмин

Перше, що ми знаємо на відмінно – це горіхи, чорнослив, солодкі родзинки, легкий майонез. Це один з популярних салатів з цим овочем. З буряком ще поєднуються перець, коріандр, кмин, петрушка, часник, цибуля (зеленаа і ріпчаста).

Не варто додавати до буряка гвоздику або духмяний перець. Це "агресивні" спеції, вони не підкреслять смак буряка.

Броколі

Зробити відварену брокколі смачніше допоможуть спеції.

Для страшно корисної капусти не шкодуйте часнику, розмарину. Якщо готуєте суп-пюре з броколі, додайте кунжутну олію, гірчицю, часник, трохи соку лимона. Запікати броколі смачно з беконом і сиром.

Читайте також:

Спаржа

Спаржа буде смачніше з мускатним горіхом і кмином

Спаржа любить перець, насамперед червоний. А ще можна спробувати її з мускатним горіхом і кмином. Любите спаржу, приготовлену на парі, тоді візьміть лимонний сік, гірчицю, оливкову або кунжутну олію.

А як приготувати ідеальний кіш з тунцем і шпинатом – дізнаєтеся з відео.

Тут дізнаєтеся 16 секретів для смачної їжі.