Як зробити солодку сирну запіканку з вермішеллю

20 січня 2020, 08:54
Вермішелево-сирна запіканка в духовці

Сирна запіканка з макаронами

Запіканка з сиру і макаронів – страва, знайома кожному. ЇЇ люблять як дорослі, так і діти. Якщо ви використовуєте вермішель, то попередньо її відварювати не потрібно. А ось макарони середнього розміру доведеться заздалегідь приготувати.

Дивіться відео, як вибрати якісний сир:

Реклама

Читайте також:

Сирно-вермішелева запіканка

Реклама

Час приготування:

  • 1 година

Калорійність:

  • 144 ккал на 100 г

Інгредієнти:

Реклама
  • 400 г сиру
  • 3 яйця
  • Жменя тонкої вермішелі
  • 5 ст.л. цукру
  • 50 г вершкового масла
  • 50 г цукру
  • 2 ст. л. сметани
  • Трохи ваніліну
  • Сметана і цукрова пудра для подачі – за бажанням

Спосіб приготування:

  1. Яйця збити з цукром і ваніліном.
  2. Додати сир, розтоплене вершкове масло і добре збити. Підмішати вермішель.
  3. Перемішати і викласти масу в форму. Змастити сметаною і запекти 40 хвилин при 180 °С.
  4. Подавати теплою з збитою з цукровою пудрою сметаною.

Корисна порада

У запіканку з сиру і макаронів можна додати 50 г солодких чорних родзинок або нарізане яблуко.

Нагадаємо, раніше ми писали, як приготувати сирники з маком. "Сьогодні" також ділилися рецептом сирно-яблучних булочок.