Як зробити корисний домашній мармелад: ТОП-5 рецептів

27 серпня 2020, 12:11
Кращі рецепти смачного домашнього мармеладу з фото

Яблучний мармелад для врівноважених Тельців

Якщо ви хочете приготувати дієтичні ласощі, зробіть домашній мармелад на агар-агарі. Він смачний, просто готується і містить масу корисних речовин.

Ви можете регулювати щільність мармеладу, експериментуючи з кількістю загущувача. Але будьте уважні: якщо ви додасте його занадто мало, мармелад не схопиться. Якщо занадто багато – може з'явитися неприємний присмак або аромат.

Реклама

Домашній мармелад з фруктового соку

Домашній мармелад

Час приготування:

  • 1 година

Складові:

Реклама
  • 200 мл ягідного сиропу (можна з варення) або соку
  • 2 ч. л. цукру
  • 1 ч. л. агар-агару

Читайте також:

Спосіб приготування:

  1. Змішати в невеликій каструлі ягідний сироп з чайною ложкою агар-агару. Розмішувати до тих пір, поки не розчиняться грудочки. Залишити на 40 хвилин, щоб агар-агар набряк.
  2. Поставити каструлю з сиропом на вогонь і довести до кипіння, постійно помішуючи. Як тільки сироп закипить, відразу зняти його з вогню.
  3. Розлити по формах і залишити застигати приблизно на годину.
  4. Акуратно дістати мармелад з формочок, за бажанням обваляти в цукрі.

Незвичайний мармелад зі слив

Сливовий мармелад

Реклама

Час приготування:

  • 2,5 години

Складові:

  • 1 кг слив без кісточок
  • 100 мл води
  • 3 зірочки анісу
  • 3 склянки цукру

Дивіться відео, як зробити корисний домашній мармелад за 15 хвилин:

Спосіб приготування:

  1. Очистити сливи від кісточок, додати воду і зірочки анісу, накрити кришкою і варити близько 15 хвилин на слабкому вогні.
  2. Дати охолонути і постояти близько години, щоб пюре просочилося ароматом спеції.
  3. Анісові зірочки вийняти, сливи протерти через сито.
  4. Додати в пюре цукор, перемішати. Уварювати пюре на середньому вогні близько години.
  5. Викласти масу в форму, застелену харчовою плівкою, розрівняти і дати застигнути.
  6. Розрізати готовий мармелад на квадратики гострим ножем.

Корисний мармелад від Слави Камінської

Яблучний мармелад для врівноважених Тельців

Час приготування:

  • 1 година

Складові:

  • 3-4 яблука чи груші
  • Трохи більше 1/4 склянки води
  • 1 пакетик агар-агару (10 г)
  • Ваніль, стевія і лимонний сік – за смаком

Спосіб приготування:

  1. Яблука або груші очистити від серединки і шкурок. Відправити в духовку або мікрохвильовку (можна тушкувати в сковороді). Потім перетворити на пюре за допомогою блендера.
  2. В цей час взяти трохи більше 1/4 склянки води і один пакетик агар-агару (10 г). Плюс ваніль, стевія за смаком і лимонний сік.
  3. Довести до кипіння і і кип'ятити 3 хвилини. Потім перемішати пюре і агар-агар, розкласти по формах. Відправити в морозилку на 20-25 хвилин.

Мармелад з обліпихи, яблук і ананасів від Лізи Глінської

Домашній мармелад

Час приготування:

  • більше 3-х годин

Складові:

  • 200 г яблучного пюре
  • 200 г ананасового пюре
  • 150 г обліпихового пюре (без кісточок)
  • 550 г цукру
  • 16 г яблучного пектину (можна E440 пектин або "жовтий") + 60 г цукру
  • 140 г сиропу глюкози
  • 5 г лимонної кислоти
  • 1 ст.л. води

Спосіб приготування:

  1. Очистіть яблука від шкірки і насіння, наріжте невеликими шматочками, залийте водою і проваріть до м'якості. Злийте воду, пробийте яблука блендером до стану пюре.
  2. З'єднайте яблучне, ананасове і обліпихи пюре. Додайте цукор і сироп глюкози, трохи прогрійте.
  3. У мисці змішайте пектин і 60 г цукру, влийте 1/3 теплого пюре, перемішайте вінчиком і поверніть в сотейник до іншої частини пюре. Перемішайте. На середньому вогні, помішуючи, варіть до 108 градусів. Слідкуйте, щоб пюре не пригоріло.
  4. Розчиніть лимонну кислоту в 1 ст.л. води і, коли градус досягне 108, зніміть з вогню сотейник і влийте цю кислу водичку в пюре, перемішайте. Відразу залийте гарячий мармелад в форми. Це можуть бути і силіконові формочки і металева рамка. Змащувати їх нічим не потрібно. Ми залишаємо мармелад при кімнатній температурі на 8-12 годин.
  5. Зберігати мармелад можна 2-2,5 місяця в сухому, темному місці, в щільно закритому контейнері, дбайливо уклавши між листами пергаменту. Перед подачею обваляйте мармелад в дрібному цукрі.

Порада: для пюре використовуйте свіжий або заморожений ананас.

Сливово-яблучний мармелад в мультиварці від Даші Малахової

Сливовий мармелад – Близнюки

Час приготування:

  • більше 3-х годин

Складові:

  • 500 г зелених яблук з великою кількістю пектину
  • 500 г слив сорту "Угорка"
  • 250 г цукру
  • Цукор – для посипання

Спосіб приготування:

  1. Бланшируйте сливи, щоб з них легше можна було зняти шкірку. Для цього зробіть на сливах хрестоподібні надрізи і опустіть в киплячу воду на кілька секунд.
  2. Видаліть серцевину у яблук, очистіть від шкірки і наріжте кубиками.
  3. Складіть в чашу мультиварки разом з цукром і очищеними сливами. Якщо відразу не виходить видалити кісточки зі слив, це можна буде зробити пізніше, коли їх м'якоть трохи розм'якшиться.
  4. Встановіть режим "Тушкування", зніміть паровий клапан і готуйте протягом 3-4 годин, періодично помішуючи мармелад.
  5. Коли фруктова маса почне відставати від стінок чаші мультиварки, викладіть її в широку силіконову форму і розрівняйте ножем. Якщо силіконової форми немає, вилийте масу на невелике деко, застелене пергаментним папером.
  6. Коли сливово-яблучний мармелад повністю застигне, акуратно дістаньте його з форми, наріжте кубиками і обваляйте в цукрі.

Нагадаємо, раніше ми ділилися рецептом гарбузового мармеладу, а також писали, як зробити зефір на желатині.