Як зробити лечо з кабачків на зиму

13 серпня 2020, 17:38
Рецепт смачного домашнього лечо з кабачків, болгарського перцю і помідорів

Лечо з кабачками

Домашнє лечо на зиму з кабачків не зрівняється ні з якими магазинними делікатесами. Наш рецепт допоможе вам приготувати апетитну заготовку, яка стане прекрасним доповненням до будь-якої страви. Лечо з кабачків з помідорами і солодким перцем можна подавати зі свіжим хлібом, подавати з рисом, м'ясом або рибою.

Лечо з кабачків на зиму

Реклама

Лечо з кабачками

Час приготування:

  • 1 година

Калорійність:

Реклама
  • 77 ккал на 100 г

Складові:

  • 2 кг кабачків
  • 2 кг помідорів
  • 600 г болгарського перцю
  • 30 г солі
  • 75 г цукру
  • 40 мл оцту 9%
  • 110 мл рослинної олії

Читайте також:

Спосіб приготування:

Реклама
  1. Всі овочі добре помити.
  2. Помідори подрібнити в блендері.
  3. Перець нарізати смужками.
  4. Кабачки очистити від шкірки і нарізати брусочками.
  5. У велику каструлю перелити пюре з помідорів, додати сіль і цукор, добре перемішати і поставити на плиту.
  6. Довести до кипіння і варити на середньому вогні 5 хвилин.
  7. Додати кабачки, перець і олію. Варити 30 хвилин.
  8. Додати оцет і варити ще 5 хвилин.
  9. Готове лечо розлити по стерильним банкам. Щільно закрити кришками.
  10. Банки перевернути кришками вниз, укрити теплою ковдрою або пледом і залишити до повного охолодження.
  11. Потім прибрати лечо в прохолодне місце на зберігання.

Корисна порада

У таке лечо можна додати терту моркву.

Дивіться відео, як запекти кабачки на грилі з начинкою:

Нагадаємо, раніше ми писали, як зробити незвичайні заготовки з кабачків на зиму, а також ділилися рецептами салатів на зиму з кабачків.