Як зробити домашній соус Цезар: ТОП-5 рецептів

29 липня 2021, 18:57
Пропонуємо вам кращі рецепти заправки для салату Цезар, адже від смачного соусу залежить половина успіху вашої страви.

Заправки для салату "Цезар" / Фото: Сьогодні

У класичний склад соусу для салата "Цезар" входять оливкова олія, часник, чорний перець, винний оцет, сік лимона або лайма, яйце, зварене "в мішечок", вустерський соус і сіль.

Роздавлений часник інтенсивно збивається в оливковій олії, до них додають оцет, лимонний сік і перетерте яйце, а наприкінці – вустерський соус і сіль.

Реклама

В наші дні ще один обов'язковий інгредієнт заправки для салату "Цезар" з куркою – анчоуси.

Також читайте календар літніх лайфхаків, щоб провести літо, про яке мріяли.

Читайте також:

Реклама

Соус "Цезар" із майонезом

"Цезар" з тунцем

Складові:

  • 500 мл домашнього майонезу;
  • 30 г анчоусів (можна замінити оселедцем);
  • 10 г каперсів;
  • 1 ч. л. гірчиці;
  • трохи часнику або зелені.

Спосіб приготування:

Реклама
  1. Подрібніть у блендері анчоуси і каперси.
  2. Змішайте з гірчицею і майонезом.
  3. За бажанням додайте нарізану зелень або пропущений через прес часник.

Соус "Цезар" із анчоусами

Салат "Цезар"

Складові:

  • 2 зубчики часнику;
  • 4 філе анчоуса;
  • 1 ч. л. солі;
  • 1 ч. л. меленого перцю;
  • 1 ст. л. свіжовичавленого лимонного соку;
  • 1 ч. л. вустерського соусу;
  • 1/2 ч. л. діжонської гірчиці;
  • 1 великий яєчний жовток;
  • 1/2 склянки оливкової олії екстра вірджин.

Читайте також:

Спосіб приготування:

  1. Помістіть давлений часник, філе анчоуса і сіль у дерев'яну салатну миску.
  2. Використовуючи дві вилки, розітріть часник і анчоуси в пасту.
  3. Додайте перець, лимонний сік, вустерський соус, гірчицю і яєчний жовток, збийте виделкою.
  4. Влийте оливкову олію і перемішайте.

Соус "Цезар": рецепт із сиром

Соус "Цезар" з пармезаном

Складові:

  • 2 філе анчоуса в олії;
  • 1 зубчик часнику;
  • 2 ст. л. легкого майонезу;
  • 1 ч. л. лимонного соку;
  • 15 г сиру пармезан, дрібно натертого;
  • 2,5 ст. л. холодної кип'яченої води.

Спосіб приготування:

  1. Злийте з анчоусів рідину і крупно наріжте.
  2. Часник також крупно поріжте.
  3. Покладіть філе анчоусів у ступку, додайте часник і розітріть товкачем у пасту.
  4. Додайте майонез, лимонний сік, пармезан і воду. Добре перемішайте.

Соус "Цезар" простий

Простий соус для "Цезаря"

Складові:

  • 150 г майонезу;
  • 1 ст. л. лимонного соку;
  • 1-2 зубчики часнику;
  • 2-3 анчоуса.

Спосіб приготування:

  1. Пропустіть часник через прес.
  2. Розітріть разом із анчоусами.
  3. З'єднайте всі інгредієнти з майонезом і перемішайте до однорідності.

Соус "Цезар" без анчоусів

Заправка для "Цезаря"

Складові:

  • 1 зубчик часнику;
  • 1 ч. л. гірчиці;
  • 1 яєчний жовток;
  • 1 ст. л. лимонного соку;
  • 45 мл оливкової олії;
  • 1 ч. л. червоного винного оцту;
  • 1 ч. л. вустерського соусу;
  • 2 краплі табаско;
  • сіль, перець – за смаком.

Спосіб приготування:

  1. Очистіть і нарубайте часник якомога дрібніше, роздавіть його пласкою стороною ножа і перетріть із сіллю. Потрібно отримати часникову пасту.
  2. У миску для заправки викладіть яєчний жовток, додайте гірчицю і сік лимона. Добре все змішайте до однорідності.
  3. Додайте часникову пасту, оцет і перемішайте.
  4. Тонкою цівкою при постійному збиванні влийте олію.
  5. Додайте вустерський соус, табаско і перець. Перемішайте.

Чим замінити соус "Цезар"

Ви можете купити готовий соус "Цезар" або заправити салат майонезом, додавши часник, оцет або свіжовичавлений лимонний сік.

Дивіться відео, як зробити салат із ідеальних малосольних огірочків:

Раніше ми розповідали, як приготувати сніданок з кабачків: ТОП-3 апетитних рецептів.