Заправки для салату "Цезар" / Фото: Сьогодні
У класичний склад соусу для салата "Цезар" входять оливкова олія, часник, чорний перець, винний оцет, сік лимона або лайма, яйце, зварене "в мішечок", вустерський соус і сіль.
Роздавлений часник інтенсивно збивається в оливковій олії, до них додають оцет, лимонний сік і перетерте яйце, а наприкінці – вустерський соус і сіль.
В наші дні ще один обов'язковий інгредієнт заправки для салату "Цезар" з куркою – анчоуси.
Також читайте календар літніх лайфхаків, щоб провести літо, про яке мріяли.
Соус "Цезар" із майонезом
Складові:
- 500 мл домашнього майонезу;
- 30 г анчоусів (можна замінити оселедцем);
- 10 г каперсів;
- 1 ч. л. гірчиці;
- трохи часнику або зелені.
Спосіб приготування:
- Подрібніть у блендері анчоуси і каперси.
- Змішайте з гірчицею і майонезом.
- За бажанням додайте нарізану зелень або пропущений через прес часник.
Соус "Цезар" із анчоусами
Складові:
- 2 зубчики часнику;
- 4 філе анчоуса;
- 1 ч. л. солі;
- 1 ч. л. меленого перцю;
- 1 ст. л. свіжовичавленого лимонного соку;
- 1 ч. л. вустерського соусу;
- 1/2 ч. л. діжонської гірчиці;
- 1 великий яєчний жовток;
- 1/2 склянки оливкової олії екстра вірджин.
Спосіб приготування:
- Помістіть давлений часник, філе анчоуса і сіль у дерев'яну салатну миску.
- Використовуючи дві вилки, розітріть часник і анчоуси в пасту.
- Додайте перець, лимонний сік, вустерський соус, гірчицю і яєчний жовток, збийте виделкою.
- Влийте оливкову олію і перемішайте.
Соус "Цезар": рецепт із сиром
Складові:
- 2 філе анчоуса в олії;
- 1 зубчик часнику;
- 2 ст. л. легкого майонезу;
- 1 ч. л. лимонного соку;
- 15 г сиру пармезан, дрібно натертого;
- 2,5 ст. л. холодної кип'яченої води.
Спосіб приготування:
- Злийте з анчоусів рідину і крупно наріжте.
- Часник також крупно поріжте.
- Покладіть філе анчоусів у ступку, додайте часник і розітріть товкачем у пасту.
- Додайте майонез, лимонний сік, пармезан і воду. Добре перемішайте.
Соус "Цезар" простий
Складові:
- 150 г майонезу;
- 1 ст. л. лимонного соку;
- 1-2 зубчики часнику;
- 2-3 анчоуса.
Спосіб приготування:
- Пропустіть часник через прес.
- Розітріть разом із анчоусами.
- З'єднайте всі інгредієнти з майонезом і перемішайте до однорідності.
Соус "Цезар" без анчоусів
Складові:
- 1 зубчик часнику;
- 1 ч. л. гірчиці;
- 1 яєчний жовток;
- 1 ст. л. лимонного соку;
- 45 мл оливкової олії;
- 1 ч. л. червоного винного оцту;
- 1 ч. л. вустерського соусу;
- 2 краплі табаско;
- сіль, перець – за смаком.
Спосіб приготування:
- Очистіть і нарубайте часник якомога дрібніше, роздавіть його пласкою стороною ножа і перетріть із сіллю. Потрібно отримати часникову пасту.
- У миску для заправки викладіть яєчний жовток, додайте гірчицю і сік лимона. Добре все змішайте до однорідності.
- Додайте часникову пасту, оцет і перемішайте.
- Тонкою цівкою при постійному збиванні влийте олію.
- Додайте вустерський соус, табаско і перець. Перемішайте.
Чим замінити соус "Цезар"
Ви можете купити готовий соус "Цезар" або заправити салат майонезом, додавши часник, оцет або свіжовичавлений лимонний сік.
Дивіться відео, як зробити салат із ідеальних малосольних огірочків:
Раніше ми розповідали, як приготувати сніданок з кабачків: ТОП-3 апетитних рецептів.