Як приготувати смачну буженину на Великдень: покроковий рецепт від Григорія Германа

15 квітня 2020, 14:33
Рецепт домашньої буженини з карамелізованими яблуками

Великодня буженина з яблуками / Фото: Скріншот із відео

Буженина – одна з головних страв великоднього столу. Класичний варіант можна урізноманітнити, якщо запекти м'ясо разом з яблуками, лимонною цедрою, розмарином і чебрецем.

Покроковий відео рецепт від Григорія Германа, ведучого програми "Ранок з Україною" на телеканалі "Україна", дивіться нижче.

Реклама

Свинина з яблуками в духовці

Великодня буженина з яблуками / Фото: Скріншот із відео

Час приготування:

Реклама
  • 1.5 години

Калорійність:

  • 212 ккал на 100 г

Інгредієнти:

  • 1.5 кг свинини (биток або ошийок)
  • 3 яблука
  • 100 мл рослинної олії
  • 30 г вершкового масла
  • 1/2 шт. лимона
  • 2 ст.л. цукру
  • Сіль
  • Спеції
  • Зелень (розмарин, чебрець)

Читайте також:

Реклама

Спосіб приготування:

  1. Змішайте рослинну олію, сіль і мелений перець.
  2. Візьміть м'ясо і змастіть його цією сумішшю. Зробіть зверху ромбовидні надрізи.
  3. Розігрійте духовку до 180 ° С і поставте туди м'ясо.
  4. Яблука почистіть і наріжте кубиками. Розігрійте трохи рослинної олії на сковороді і всипте цукор. Додайте яблука і закарамелізуйте.
  5. Через 15 хвилин після початку приготування м'яса викладіть яблука на свинину і поряд з нею.
  6. Через 25 хвилин знову дістаньте м'ясо, розкладіть зверху шматочки вершкового масла, терту цедру, по кілька гілочок розмарину і чебрецю. Знову поставте в духовку на 25 хвилин або поки буженина не буде готова.

На замітку

Для запікання битка потрібно 15 хвилин на 450 г ваги. Якщо ви готуєте ошийок, знадобиться 30 хвилин на 450 г м'яса.

Нагадаємо, раніше ми ділилися рецептом буженини з розмарином . Сьогодні.Lifestyle також писали, як зробити буженину з журавлинним соусом .