Запечена свинина в духовці – традиційна святкова страва в багатьох країнах світу. Вона хороша сама по собі, але з кисло-солодким журавлинним соусом набуває нових відтінків смаку.
Буженина з журавлинним соусом
Інгредієнти (4-6 порцій):

- Свинина духова (окіст/шия) – від 1 кг
- Часник – 4-5 зубчиків
- Гірчиця – 50 г
- Картопля молода дрібна – 1 кг
- Розмарин – 3 гілочки
- Часник – 3 зубчики
- Олія рослинна
- сіль
Для соусу
- Журавлина заморожена – 200 г
- Цукор – 90 г
- Вода – 50 мл
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
Рецепт приготування:
- Свинину нашпигувати часником, обмазати гірчицею і загорнути в 2-3 шари фольги.
- Картоплю викласти поруч в ванночку з фольги, посипати зверху дрібно нарізаним часником, листочками розмарину і полити олією.
- Запікати свинину та картоплю до готовності (від 1 години) при температурі 180-200 ° С.
- Важливо не перетримати свинину, а щоб вона залишилася трохи рожевою всередині, але ні в якому разі не сирою.
- Журавлину і цукор скласти в сотейник, довести до кипіння і варити 15 хвилин на повільному вогні.
- Розрізати свинину на шматочки, покласти поруч картоплю та полити соусом.
Нагадаємо, раніше сайт "Сьогодні" ділився рецептом свинини з яблуками і шавлією від Джеймі Олівера. Ми також писали, як приготувати стейки з розмарином від Даші Малахової.
Дивіться відео, як вибрати безпечне і свіже м'ясо: