Як приготувати варення з сливи: ТОП-5 рецептів на зиму

11 серпня 2020, 17:03
Найкращі рецепти сливового варення на зиму з фото

Варення зі сливи на зиму можна готувати різними способами: варити плоди цілком, різати їх на шматочки або подрібнювати в пюре блендером, готувати на плиті і запікати в духовці. До сливового варення часто додають мелену корицю, ваніль, цедру і навіть чорний гіркий шоколад.

Варення зі сливи без кісточок на зиму

Сливове варення

Реклама

Час приготування:

  • 1 година

Інгредієнти:

  • 1 кг слив
  • 500-700 г цукру
  • 1/2 – 1 ч.л. меленої кориці

Читайте також:

Реклама

Спосіб приготування:

  1. Сливи помити, видалити кісточки. М'якоть подрібнити за допомогою погружного блендера, засипати цукром і додати корицю, перемішати. Дати постояти при кімнатній температурі, щоб цукор розчинився.
  2. Невеликими порціями (приблизно по 2 ополоника) наливати варення в металеву каструльку з широким дном і варити, час від часу помішуючи, поки джем не загусне і не почне злегка прилипати до стінок.
  3. Після цього проварити ще 1-2 хвилини і перелити в стерилізовані банки. Повторити з сливовою масою, що залишилася. Закатати і зберігати в сухому прохолодному місці.

Варення зі сливи: рецепт з шоколадом

Сливове варення з шоколадом

Час приготування:

Реклама
  • 1 година

Інгредієнти:

  • 500 г стиглих слив без кісточок
  • 250-350 г цукру
  • 100 г води
  • 50 г гіркого шоколаду

Дивіться відео, як приготувати і законсервувати сливовий соус на зиму:

Спосіб приготування:

  1. Сливи помити, розрізати навпіл і прибрати кісточку. За бажанням можна нарізати сливи дрібніше, щоб зробити консистенцію варення одноріднішою.
  2. Приготувати сироп. Налити в каструлю воду, додати цукровий пісок і довести все до кипіння. Цукор повинен повністю розчинитися.
  3. Коли сироп буде готовий, опустити в нього підготовлені сливи. Довести до кипіння, а потім зменшити вогонь до мінімуму. Періодично помішуючи, варити сливи протягом 20 хвилин.
  4. Через зазначений час відправити до слив в сиропі шоколад, поламаний на дольки. Продовжувати варити ще 10 хвилин, помішуючи.
  5. Коли сливове варення з шоколадом буде готово, розлити його в стерилізовані банки, щільно закрити кришками і укутати в рушники або плед. Коли банки з заготовками охолонуть, прибрати їх до комори.

Сливове варення з цілих плодів в духовці

Варення з цілих слив

Час приготування:

  • понад 3 години

Інгредієнти:

  • 1 кг слив "Угорка" без кісточок
  • 1/2 кг цукру
  • 1 паличка кориці
  • 2 зірочки анісу (бадьяна)
  • 2 ч.л. лимонного соку

Спосіб приготування:

  1. Видалити кісточки зі слив і помістити половинки фруктів в глибоку форму.
  2. Засипати цукром, додати бадьян і паличку кориці. Дати постояти 1-2 години, щоб почав виділятися сік.
  3. Розігріти духовку на 150 С. Поставити форму і, зрідка помішуючи, томити фрукти 1,5 години, поки не загусне сироп.
  4. Перекласти сливове варення в стерилізовані банки і закатати.

Варення зі слив класичне

Сливове варення класичне

Час приготування:

  • понад 3 години

Інгредієнти:

  • 1 кг слив сорту "Угорка"
  • 1 кг цукру
  • 1/2 склянки води

Спосіб приготування:

  1. Сливи перебрати і добре помити. Видалити кісточки, половинки нарізати часточками.
  2. Засипати цукром, додати воду, перемішати і залишити на ніч, щоб слива пустила сік.
  3. Потім поставити варитися на середній вогонь, помішуючи і знімаючи піну, протягом 35-40 хвилин. Готовність перевіряється по краплині сиропу на тарілці – вона не повинна розтектися.
  4. Сливове варення розкласти по стерилізованих банках до самого верху і закатати.

Варення зі сливи на зиму з корицею і апельсином

Варення з слив з цедрою і корицею

Час приготування:

  • понад 3 години

Інгредієнти:

  • 1 кг слив
  • 3 склянки цукру
  • 1 апельсин
  • 1/2 палички кориці

Спосіб приготування:

  1. Сливи помити, видалити кісточки.
  2. Засипати сливи цукром і залишити на кілька годин.
  3. За допомогою гострого ножа зняти з апельсина цедру, зрізуючи її смужками.
  4. Як тільки слива пустить сік, додати в неї цедру і корицю.
  5. Поставити варитися приблизно на 30 хвилин.
  6. Прибрати цедру і корицю, розкласти варення по стерилізованих банках. Закатати.

Нагадаємо, раніше ми писали, як спекти сливовий коблер. Сьогодні.Lifestyle також ділилися рецептом горіхового тарта з чорницею та сливами.