Як приготувати тушковану яловичину в соці червоної смородини

14 серпня 2020, 18:19
Щоб зробити ягідний соус більш ароматним, влийте трохи джина або коньяку

Тушкована яловичина зі смородиною

Тушковане м'ясо в смородиновому соку виходить дуже ніжним, смачним і ароматним. Крім основних інгредієнтів, ви можете додати в страву овочі, наприклад, цибулю, солодкий перець і моркву. Крім цього, будуть доречні і пряні трави, наприклад, свіжий розмарин.

М'ясо в соці червоної смородини

Реклама

Тушкована яловичина зі смородиною

Час приготування:

  • 1-2 години

Калорійність:

Реклама
  • 123 ккал на 100 г

Складові:

  • 800 г яловичини
  • 2/3 склянки червоної смородини
  • 1 ч. л. цукру
  • 1/2 ч. л. солі
  • Чорний мелений перець – за смаком
  • Рослинна олія – за смаком

Читайте також:

Спосіб приготування:

Реклама
  1. Вимиту яловичину наріжте середніми шматочками.
  2. Гілочки смородини ретельно промийте, плодоніжки і дрібні гілочки можна не видаляти.
  3. Ягоди протріть через сито, залишки макухи перекладіть в глибоку тарілку, залийте 100 мл води і відіжміть.
  4. М'ясо обсмажте протягом 7-10 хвилин, потім додайте спеції, смородиновий сік і цукор.
  5. Після закипання зменшіть вогонь, продовжуйте тушкувати під кришкою до повної готовності.

Як подавати страву

Як гарнір використовуйте відварну картоплю або рис.

Дивіться відео, як приготувати яловичину по-бургундські:

Нагадаємо, раніше ми ділилися рецептом тушкованою свинини з яблуками, а також писали, як приготувати молоду картоплю з м'ясом.