Як приготувати торт на День святого Валентина: ТОП-5 рецептів

10 лютого 2020, 09:06
Рецепти тортів на 14 лютого з фото

Рецепти тортів на 14 лютого

Щороку 14 лютого в усьому світі відзначають День всіх закоханих. Це відмінний привід зробити приємне близькій і дорогій людині.

Дивіться відео, що подарувати на 14 лютого:

Реклама

Будь-який святковий стіл неможливо уявити без торта, а вже в День святого Валентина і поготів. У нашій добірці ви знайдете рецепти тортів на 14 лютого на будь-який смак.

Читайте також:

Реклама

Торт "Червоний оксамит"

Торт "Червоний оксамит" ідеальний для чуттєвих Раків

Час приготування:

  • 2 години

Інгредієнти:

Реклама

Для тесту:

  • 2 1/2 склянки борошна
  • 1 чайна ложка солі
  • 2 склянки цукру
  • 200 г вершкового масла
  • 2 яйця
  • 1 чайна ложка какао-порошку
  • 1 1/2 чайної ложки рідкого харчового барвника
  • 1 стакан нежирних вершків
  • 1 чайна ложка ванільного цукру
  • 1/2 чайної ложки соди
  • 1 чайна ложка яблучного оцту

Для крему:

  • 200 г вершкового сиру
  • 100 г вершкового масла
  • 2 ч.л. ванільного цукру
  • 1 склянка цукрової пудри

Спосіб приготування:

  1. Розігрійте духовку до температури 180 ° С. Форму для випічки змастіть маслом і присипте борошном.
  2. Змішайте борошно з сіллю і відставте. За допомогою міксера або блендера збийте м'яке масло з цукром. Додайте яйця по одному і перемішайте. Почніть додавати борошно, чергуючи з вершками. Змішайте з ваніллю.
  3. У невеликій мисці змішайте харчовий барвник і какао-порошок. Влийте в попередню суміш і перемішайте.
  4. В іншій ємності змішайте яблучний оцет і соду. Як тільки суміш спіниться, змішайте її з рідким тестом, до густоти. Викладіть тісто у форму і вирівняйте поверхню шпателем. Випікайте 25-30 хвилин.
  5. Розділіть на три коржа, обріжте краю, щоб вийшло серце, і змастіть торт кремом.
  6. Розкришіть обрізані краї і присипте ними десерт.
  7. Щоб приготувати крем, у великій мисці збийте вершковий сир, м'яке масло і ваніль до однорідності. Продовжуючи збивати в повільному режимі, поступово додайте цукор. Збільште потужність і збивайте, поки суміш не стане пишною. Якщо крем вийшов дуже густим, додайте трохи молока, а якщо рідким – охолодіть його в холодильнику.

Торт "Тірамісу"

Торт "Тірамісу"

Час приготування:

  • більше 3-х годин

Інгредієнти:

Для коржів:

  • 3 яйця
  • 200 г цукру
  • 1 ч.л. ванілі
  • 1 1/4 чашки борошна
  • 1 1/2 ч.л. розпушувача
  • 100 мл молока
  • 50 г масла

Для кавового сиропу:

  • 200 мл міцної кави
  • 100 г цукру

Для крему:

  • 250 г маскарпоне
  • 200 мл вершків 35%
  • 4 жовтки
  • 1/3 чашки цукру
  • 4 білка
  • 2 ч.л. ванілі

Для прикраси:

  • Какао
  • Шоколадна стружка
  • 200 г печива савоярді

Спосіб приготування:

  1. Спекти бісквіт. Розігріти духовку до 175 °С. Збити яйця і цукор до отримання світлої і повітряної маси. Нагріти молоко з маслом до тих пір, поки масло не розтопиться. Поступово додати молочну суміш в цукрово-яєчну масу. В окремій мисці змішати борошно і розпушувач, додати в тісто. Змішати до однорідності. Викласти тісто у форму 20 см. Випікати 35-45 хвилин, до проби на чисту зубочистку. Дати бісквіту охолонути, потім розрізати на чотири коржа.
  2. Зробити кавовий сироп. У невеликій каструльці змішати каву з цукром. Кип'ятити до повного розчинення цукру. Остудити.
  3. Приготувати крем. На водяній бані змішати жовтки з цукром. Постійно помішувати, поки маса не загусне. Накрити харчовою плівкою і дати повністю масі охолонути. У сухий і чистої мисці збити білки до стійких пік. В іншій мисці збити вершки. Додати маскарпоне в суміш жовтки і цукру, акуратно перемішати. Додати збиті вершки і ваніль. Поступово вмішати збиті білки.
  4. Зібрати торт. Коржі просочити кавовим сиропом. На кожен корж викласти шар крему. Готовий торт обмазати кремом з усіх боків. З боків прикрасити печивом савоярді. Прибрати в холодильник на шість-вісім годин.
  5. Перед подачею посипати верх торта какао і прикрасити шоколадною стружкою. Або декорувати збитими вершками і полуницею.

Чізкейк на День святого Валентина

Чізкейк з ягідним желе

Час приготування :

  • більше 3-х годин

Інгредієнти на форми 22 см:

Для основи:

  • 300 г печива
  • 100 г вершкового масла

Для начинки:

  • 500 г маскарпоне
  • 3 шт. яйце
  • 250 г сметани
  • 80 г цукру
  • 20 г ванільного цукру

Для верхнього шару:

  • 1 пачка вишневого желе
  • 50 г білого шоколаду
  • 2 ст.л. жирних вершків
  • 15 г мигдальних пелюсток

Спосіб приготування:

  1. Маскарпоне змішуємо з цукром, ванільним цукром і сметаною (не збивайте). Додаємо злегка збиті яйця і ретельно перемішуємо.
  2. Печиво подрібнюємо в блендері. Вершкове масло розтоплюємо, додаємо до печива і перемішуємо. Розподіляємо печиво у формі для випічки, формуємо бортики і відправляємо в розігріту до 170 ºС духовку на 10 хвилин.
  3. Потім повністю охолоджуємо основу і викладаємо в неї начинку. Розрівнюємо і відправляємо в розігріту до 160 ºС духовку на 60-70 хвилин. Готовий чізкейк залишаємо остигати в духовці з відкритими дверцятами на 20 хвилин. Потім виймаємо його з духовки і повністю охолоджуємо.
  4. Желе готуємо згідно інструкції, тільки використовуємо трохи менше води (замість 400 мл візьміть 300 мл).
  5. Дати желе охолонути, трохи схопитися і акуратно виливаємо його на чізкейк, відправляємо в холодильник до повного застигання.
  6. Шоколад ламаємо на шматочки, кладемо в каструлю з вершками і на повільному вогні розтоплюємо до однорідності, охолоджуємо. Покриваємо краю чизкейка шоколадом і посипаємо мигдальними пелюстками.

Порада: в желейний шар можна додати жменю свіжих ягід.

Торт "Рафаелло"

Кокосовий торт

Час приготування:

  • більше 3-х годин

Інгредієнти:

Для бісквіта:

  • 5 яєць
  • 1 склянка цукру
  • 3/4 склянки борошна
  • 1 ч.л. мигдалевого екстракту

Для крему:

  • 500 г вершкового сиру (кімнатної температури)
  • 300 г згущеного молока
  • 1/2 склянки кокосової стружки
  • 1/4 склянки молока

Для просочення бісквіта:

  • 1/2 склянки молока
  • 2 ст.л згущеного молока
  • 1 склянку подрібненого підсмаженого мигдалю
  • 1 стакан кокосової стружки
  • 1/2 склянки подрібнений вафлі

Для прикраси:

  • 1 стакан кокосової стружки
  • Кокосові цукерки (за бажанням)

Спосіб приготування:

  1. Розігріти духовку до 200 ºС. Збити яйця з екстрактом мигдалю і цукром. Суміш повинна збільшитися в три рази в обсязі. Просіяти борошно на яйця і обережно перемішати, щоб тісто було ніжним і не втратило пишність. Випікати 30 хвилин, готовність перевірити зубочисткою.
  2. Для крему змішати вершковий сир з маслом і згущеним молоком, все добре перемішати.
  3. Для просочення змішати молоко зі згущеним молоком і відкласти в сторону.
  4. Готовий корж розділити на три частини. Змастити кожен шматок молочною сумішшю. Нанести на корж крем, додати подрібнений мигдаль і вафлі.
  5. Покласти зверху наступний корж і зробити повторити процедуру. Зверху укласти останній корж і намазати кремом з усіх боків. Прикрасити кокосовою стружкою і цукерками.

Шоколадний торт з червоним вином і полуничним джемом

Шоколадний торт за 5 хвилин

Час приготування:

  • 1.5 години

Інгредієнти:

  • 200 мл червоного сухого вина
  • 170 г борошна
  • 35 г олії
  • 150 г цукру
  • 45 г какао
  • 80 г полуничного джему
  • 5 г розпушувача
  • 1/2 чайної ложки солі

Для ганаша:

  • 100 г чорного шоколаду
  • 100 г жирних вершків

Спосіб приготування:

  1. Борошно, какао і розпушувач просіяти через сито. Додати розпушувач і цукор. Перемішати.
  2. Додати до сухих інгредієнтів полуничний джем, рослинне масло і вино. Перемішати тісто до однорідності.
  3. Готове тісто перемістити в невелику форму для випічки. Випікати пиріг при 160 ºС до готовності (її можна перевірити зубочисткою).
  4. Для ганаша шоколад розламати на шматочки, залити гарячими вершками і перемішати віночком до отримання однорідної маси блискучою.
  5. Полити пиріг ганашем, за бажанням прикрасити свіжою полуницею або гілочками розмарину.

Нагадаємо, раніше ми розповідали, які салати приготувати на 14 лютого . "Сьогодні" також ділилися рецептами кексів на День святого Валентина .