Як приготувати скумбрію на грилі: три прості рецепти

7 червня 2020, 10:25
Приготувавши цю рибу на грилі, її можна перетворити на справжній делікатес

Скумбрія на грилі

Ми звикли їсти копчену скумбрію, але, запечена на грилі, ця риба не менше смачна. Ділимося кращими рецептами скумбрії для літніх пікніків.

Простий рецепт скумбрії на грилі

Скумбрія на грилі

Реклама

Час приготування:

  • 1 година

Складові:

  • 2 свіжоморожені скумбрії
  • Спеції для риби
  • Сіль
  • Сік лимона

Читайте також:

Реклама

Спосіб приготування:

  1. Скумбрію розморозити, випатрати і помити.
  2. Натерти сіллю і сумішшю спецій. Скропити соком лимона і залишити маринуватися на 10-15 хвилин.
  3. Викласти рибу на решітку розігрітого гриля і запікати до золотистого кольору, час від часу перевертаючи.

Дивіться відео, як приготувати скумбрію на мангалі:

Реклама

Скумбрія на грилі з лимоном і травами

Скумбрія на грилі з лимоном

Час приготування:

  • 1 година

Складові:

  • 500-600 г тушка скумбрії
  • 1 лимон
  • Кілька гілочок свіжого чебрецю і розмарину
  • Морська сіль
  • Мелений чорний перець
  • Рожевий перець
  • Оливкова олія

Спосіб приготування:

  1. Рибу почистити і ретельно вимити. Видалити голову. Натерти тушку сіллю, травами і перцем.
  2. Лимон розрізати на кружечки. Кілька шматочків вкласти всередину тушки.
  3. Форму для запікання застелити фольгою, полити оливковою олією.
  4. Укласти рибу в форму, на спинку викласти кружки лимона. Навколо риби розкласти шматочки лимона, що залишилися. Посипати сіллю, спеціями і травами. Рясно полити оливковою олією.
  5. Випікати під грилем протягом 15-20 хвилин до золотистого кольору. При цьому уважно стежте, щоб риба не пересохла і шкірка не присмажилася до бульбашок. За необхідності поливайте оливковою олією і соком, що виділився.

Скумбрія на грилі з часником і розмарином

Скумбрія з розмарином

Час приготування:

  • 1 година

Складові:

  • 2 скумбрії
  • Розмарин
  • 2 зубчики часнику
  • 2 часточки лимона
  • Оливкова олія
  • Сіль
  • Чорний мелений перець

Спосіб приготування:

  1. Скумбрію випатрати і видалити зябра.
  2. Часник очистити і роздавити. Кожну рибину посолити і поперчити, всередину вкласти часник, гілочку розмарину і шматочок лимона.
  3. Полити оливковою олією і запекти з двох сторін на решітці гриля близько 20 хвилин.

МОЗ закликає: відчувши перші симптоми респіраторних захворювань обов'язково зателефонуйте до сімейного лікаря. Залишайтеся вдома! Самоізоляція – найдієвіший спосіб убезпечити себе від інфікування.

Нагадаємо, раніше ми розповідали, як запекти скумбрію у виноградному листі. Сьогодні.Lifestyle також ділилися рецептом паштету зі скумбрії.