Як приготувати шурпу з баранини на багатті

4 травня 2020, 07:10
Шурпа на багатті з баранини – це східне блюдо з попередньо обсмаженого м'яса і овочів

Шурпа: рецепт на багатті

Не знаєте, як варити шурпу на вогнищі? В цьому немає нічого складного – потрібно лише купити якісні продукти і підібрати правильний температурний режим. І ще: не забудьте, що казан для шурпи повинен бути жароміцним, з товстим дном.

Шурпа на багатті з баранини

Реклама

Шурпа: рецепт на багатті

Час приготування:

  • 3 години

Калорійність:

Реклама
  • 118 ккал на 100 г

Складові:

  • Баранина (лопатка на кістці) – 1,5 кг
  • Картопля молода – 6 шт.
  • Курдючне сало – 50 г
  • Солодкий перець різного кольору – 3 шт.
  • Морква – 3 шт.
  • Ріпчаста цибуля – 3 шт.
  • Помідори – 2 шт.
  • Гострий перець – 1 шт.
  • Сіль, перець – за смаком
  • Набір спецій (див. в рецепті) – за смаком (приблизно 2 ст.л.)
  • Кукурудза – 1 качан
  • Червона цибуля – 2 шт.
  • Часник – 1 головка
  • Кінза і петрушки – по 1-му пучку
  • Горох нут – 100 г

Читайте також:

Спосіб приготування:

Реклама
  1. М'якоть баранини відокремити від кістки.
  2. Кісточку обсмажити в казані з невеликою кількістю курдючного жиру. Потім залити чистою водою і поставити казан на вогнище. Нам потрібно буде зварити міцний бульйон.
  3. Додати цілий стручок гострого перцю. Довести до кипіння, періодично знімаючи піну.
  4. Потім додати м'якоть баранини і знову довести до кипіння. Зняти піну і варити ще 1 годину на середньому вогні під закритою кришкою.
  5. Через годину додати набір спецій для шурпи (до складу входять: паприка, сушений томат, слива, чебрець, зіра, коріандр і сумах).
  6. Крупно нарізати овочі і додати в баранячий бульйон разом з нутом (якщо він консервований, то додавати потрібно в кінці).
  7. Варити на слабкому вогні 1 годину, поки м'ясо не стане м'яким і не почне легко відділятися від кістки. Додати лавровий лист. Можна додати трохи томатної пасти або свіжих помідорів без шкірки. Так смак шурпи стане ще більш насиченим.
  8. За 15 хвилин до готовності додати стебла кінзи (без листя) і нарізаний пластинками часник. Зняти з вогню і накрити кришкою казан. Дати настоятися 20 хвилин.
  9. Подавати шурпу зі свіжими коржами, посипавши рубаною зеленню, часником і червоною цибулею.

МОЗ закликає: при перших симптомах респіраторних захворювань обов'язково зателефонуйте до сімейного лікаря. Залишайтеся вдома! Самоізоляція – найдієвіший спосіб убезпечити себе від інфікування.

Дивіться відео, як приготувати плов на вогнищі:

Нагадаємо, раніше ми розповідали, як приготувати бограч на багатті. Сьогодні.Lifestyle також писали, як смачно запекти овочі на багатті .