Як приготувати шоколадний торт з фруктами і глазур'ю

7 грудня 2019, 11:50
Рецепт смачного і простого торта в духовці

Волелюбні та категоричні Козероги - це перевірена часом "Прага" та інші шоколадні торти

Шоколадний торт – один з найпопулярніших десертів у світі. Ми радимо приготувати його зі збитими вершками, фруктами і шоколадною глазур'ю.

Дивіться відео, як вибрати якісні торти на замовлення:

Реклама

Якщо у вас є дві форми однакового розміру – відмінно, так ви зможете спекти коржі одночасно.

Читайте також:

Реклама

Шоколадний торт з фруктами і глазур'ю

Час приготування:

  • 2 години:

Калорійність:

Реклама
  • 371 ккал на 100 г

Інгредієнти:

  • 3 ст.л. какао
  • 200 г цукру
  • 200 г вершкового масла
  • 3 великих яйця
  • 200 г борошна
  • 1 ст.л. розпушувача
  • Жменя мигдальних пластівців

Для начинки:

  • 200 г вершків для збивання
  • Жменя улюблених фруктів (найкраще підійдуть ківі, полуниця і банан)

Для глазурі:

  • 100 г вершкового масла
  • 100 г чорного шоколаду (не менше 70%)
  • 100 г цукрової пудри
  • 3 ст.л. молока

Спосіб приготування:

  1. В одну ємність просіяти борошно, розпушувач і какао. Масло збити з цукром і яйцями. Змішати з просіяними інгредієнтами, додати пластівці і обережно замісити тісто. Отриману суміш розділити на дві частини, щоб вийшло два коржа.
  2. Форму для випікання змастити маслом, присипати борошном і залити тісто. Для цього торта краще використовувати не дуже широку форму (діаметром приблизно 25 см).
  3. Вершки збити в густу піну. Фрукти нарізати великими шматочками. На готовий, остиглий корж викласти фрукти, зверху – вершки. Накрити другим коржем, трохи притиснути, щоб вершки розподілилися рівномірно. Якщо потрібно, край підчистити за допомогою ножа.
  4. Для глазурі на водяній бані розтопити масло з шоколадом. Помішуючи суміш вінчиком, додати цукрову пудру і молоко. Залити глазур'ю торт. Поставити в прохолодне місце на 3-4 години.

Як прикрасити торт

Десерт можна посипати колотим шоколадом, кокосовою стружкою або мигдальними пластівцями, декорувати листочками м'яти.

Нагадаємо, раніше ми розповідали, як приготувати сметанник з вареним згущеним молоком і шоколадним кремом.