Напередодні Дня шоколаду – 11 липня – познайомтеся з простим рецептом бісквіта з какао. Його можна їсти просто так або зробити основою для торта, який можна прикрасити вершковим кремом або ягідним мусом. І щоб ваш бісквіт був таким, як треба, варто знати про найпоширеніші помилки при його випіканні. Поради, як зробити найпишніший шоколадний бісквіт – теж знайдете нижче. У нашому календарі літніх лайфхаків шукайте найкращі ідеї для його проведення.
Поради з приготування бісквіта
- Щоб він вийшов пишним, потрібно як слід збити білки і жовтки, а борошно обов'язково просіяти.
- Білки від жовтків слід відокремлювати дуже акуратно, щоб ні краплі жовтка не потрапило в білки, інакше білки не зіб'ються.
- Також миска, в якій збиватимуться білки, має бути чистою, без слідів жиру. Краще протерти її паперовим рушником, змоченим в оцті або соку лимона.
- У перші 15-20 хвилин випічки не можна відкривати дверцята духовки, інакше бісквіт опаде.
- Частину борошна можна замінити крохмалем або меленими горіхами, а також в саме тісто можна додавати, наприклад, підсушену бісквітну крихту або подрібнені (не бороною) горіхи.
- Для того, щоби бісквіт можна було використовувати як основу для торта, він має вистоятися, тобто простояти хоча б ніч. Тоді він не розмокне при просоченні, а стане просто соковитим.
Шоколадний бісквіт: рецепт
Інгредієнти
- Яйця – 4 шт.
- Борошно – 120 г
- Темний какао-порошок без цукру – 20 г
- Цукор – 120 г
Спосіб приготування
- Відокремити яєчні білки від жовтків.
- Збити жовтки разом з 100 г цукру до пишної світлої маси.
- В окремому посуді збити білки в щільну піну, додати цукор, що залишився. Збивати ще дві-три хвилини.
- Додати жовтки, акуратно перемішуючи лопаткою масу від низу до верху. Всипати просіяне з какао-порошком борошно, обережно перемішати.
- Відправити тісто в змащену маслом форму діаметром 23 см. У центрі потрібно зробити невелике заглиблення. Коли тісто підніметься, поверхня бісквіта буде рівною.
- Випікати в розігрітій до 200 градусів духовці близько 25 хвилин.
- Перевірити готовність дерев'яною паличкою: якщо вона суха, то бісквіт готовий.
Як спекти оригінальний кіш з черешнею і мигдалем – дізнаєтеся з відео.