Як зробити шашлик по-бразильськи: покроковий рецепт від Григорія Германа

2 липня 2020, 14:34
Робимо шураску – шашлик з яловичини по-бразильськи

Шураску готують з яловичини

У Латинській Америці шашлик готують по-своєму. Наприклад, в Бразилії місцевий шашлик – шураску – роблять так: великий шматок яловичини нанизують на шампур і смажать над відкритим вогнем. Коли верхній шар приготується, його зрізають гострим ножем в тарілку. Отже, м'ясо перекочовує з вогню до тарілки гостей поступово.

Григорій Герман, ведучий програми "Ранок з Україною" на телеканалі "Україна", поділився покроковим рецептом шураску для пікніка. Раніше він показав, як приготувати шашлик з курячої печінки.

Реклама

Шашлик з яловичини по-бразильськи

Шураску готують з яловичини

Складові:

Реклама
  • 2 кг яловичини
  • 250 мл олії
  • 1 лайм
  • пластівці перцю чилі
  • 200 мл червоного вина
  • 4 зубчики часнику
  • 1 цибулина
  • зелень
  • зіра
  • сіль, чорний мелений перець

Читайте також:

Спосіб приготування:

  1. Візьміть великий шматок м'яса і розріжте його навпіл.
  2. Змішайте олію, сіль і мелений перець. Натріть цією сумішшю яловичину.
  3. Насадіть кожен шматок на два шампури і поставте на мангал. Обсмажте м'ясо з усіх боків.
  4. Поки яловичина смажиться, приготуйте соус. Змішайте трохи води, червоне вино, цукор, подрібнений часник, пластівці перцю чилі, зіру, лайм і зелень.

Як подавати шураску

Реклама

Підсмажте булочки для бургерів прямо на м'ясі, наріжте цибулю кільцями. Почніть зрізати яловичину з шампурів тонкими пластинками. Коли дійдете до непропеченого м'яса, змастіть його сумішшю олії, солі і перцю, поверніть на вогонь.

Подавайте шураску з булочками, цибулею і соусом.

Нагадаємо, раніше ми писали, як приготувати шашлички зі свинини в соєвому соусі. Сьогодні.Lifestyle також ділилися рецептами шашлику на сковороді.